Mr Data Business School | Mr Data Consulting | Mr Data E-Learning | XADAT.NL

Top 10 Transitievergoeding Gebruiken Voor Eigen Bedrijf ? Bel Mr Data

Transitievergoeding Gebruiken Voor Eigen Bedrijf?

Transitievergoeding Gebruiken Voor Eigen B

De Belastingdienst ziet een gouden handdruk als inkomen waarover je inkomstenbelasting moet betalen. Je kunt het betalen van belasting uitstellen door de ontslagpremie te gebruiken om een lijfrenteverzekering af te sluiten. Voorheen kon je een speciale ‘gouden handdruk’-rekening openen bij de bank, echter is dit niet meer mogelijk.

2. Transitievergoeding Gebruiken Voor Eigen Bedrijf: Bedrijf beginnen met je ontslagpremie

Als je de uitkering van de gouden handdruk wilt gebruiken om een nieuw bedrijf te beginnen, kon je tot 1 januari 2014 gebruikmaken van een ‘stamrecht bv’. Je richtte een stamrecht bv op en liet je ontslagpremie onderbrengen in je stamrecht bv. Hierdoor kon je het geld direct gebruiken als beginkapitaal. Ook dit is tegenwoordig niet meer mogelijk: je betaalt direct belasting over je ontslagvergoeding. Naast inkomstenbelasting dien je ook direct vermogensrendementsheffing te betalen over de gouden handdruk.

3. Transitievergoeding Gebruiken Voor Eigen Bedrijf: Transitievergoeding

Wel heb je sinds 1 juli 2015, als je wordt ontslagen, recht op een transitievergoeding. De voorwaarde is wel dat je dan langer dan twee jaar in dienst bent (geweest). De transitievergoeding wordt berekend aan de hand van je maandsalaris en het aantal dienstjaren. Je kunt je transitievergoeding gebruiken voor bijvoorbeeld scholing of ondernemerstrainingen.

4. Transitievergoeding Gebruiken Voor Eigen BedrijfAdvies

Het is verstandig om advies in te winnen bij specialisten over hoe je optimaal gebruik kunt maken van jouw ontslagvergoeding. Neem gerust vrijblijvend contact op met een kantoor in jouw regio en laat je de voor- en nadelen en verschillende opties goed uitleggen. Je kunt een lokale boekhouder vinden via deze link.’

Je ontslagvergoeding als startschot voor je eigen bedrijf?!

Je ontslagvergoeding als startschot voor je eigen bedrijf?!

Ben jij onlangs je baan kwijtgeraakt en heb je een ontslagvergoeding ontvangen? Vind je maar moeilijk een nieuwe baan en speel je met de gedachten om een eigen bedrijf te starten? Dan is dit het startschot! Ga ervoor en gebruik je ontslagvergoeding voor de start van je eigen bedrijf!

Als je je ontslagvergoeding van je ex-werkgever ontvangt, moet je meteen loonbelasting betalen en houd je in de regel netto niet veel over.

Maar als je een bv opricht en de ontslagvergoeding daarin laat storten (als koopsom voor een lijfrente die je bij je eigen bv bedingt), betaal je helemaal geen acute belasting. Dan betaal je pas belasting als de bv in de verre toekomst bedragen aan jou privé uitkeert in de vorm van lijfrente-uitkeringen. Voorlopig heb je dus het hele bruto bedrag tot je beschikking om te gebruiken als startkapitaal voor je eigen bedrijf.

Daarbij kun je vaak met behoud van WW je bedrijf opstarten. In de regel zal de WW-uitkering 6 maanden lang worden doorbetaald, zodat je de tijd krijgt een vliegende start te maken.

Dus waag de sprong nu en begin voor jezelf!

Boek vandaag een gatis persoonlijke afspraak. Registreer je gratis in 3 stappen. (Tijd, datum, onderwerp, bevestigen) klik “hier”
Print Friendly, PDF & Email
User Avatar

Tanvir