Mr Data Business School | Mr Data Consulting | Mr Data E-Learning | XADAT.NL

Centrum voor Afstandsonderwijs

Het Mr Data Centrum Voor Afstandsonderwijs, onderdeel van de Ondernemersschool, is één van de Grootste Big Data Opleidingsverstrekkers voor Volwassenen in de Benelux.

Ze organiseert professionele opleidingen voor cursisten uit de hele wereld via het systeem van afstandsonderwijs.

De onderwijsinstelling is ingeschreven in het Centraal Register van het Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Dit betekent dat de onderwijsinstelling voldoet aan de Kwaliteitscode voor Opleidingsinstellingen voor Kort Beroepsonderwijs. Bovendien voldoet het Centrum Voor Afstandsonderwijs aan de strenge kwaliteitsvereisten

Mr Data Centrum voor Afstandsonderwijs Erkend Diploma connect
Mr Data Centrum voor Afstandsonderwijs Erkend Diploma connect

 

Leren tijdens loopbaan

Door scholing kunnen werknemers bijblijven bij veranderingen in hun eigen baan of overstappen naar een andere baan. Ook werkzoekenden kunnen hun kansen op werk vergroten met bijscholing of een leerwerktraject. Zo blijven volwassenen flexibel inzetbaar op de arbeidsmarkt.

Werkenden en werkzoekenden kunnen op verschillende manieren leren. Dat kan door te leren in de praktijk, op de werkplek. Maar bijvoorbeeld ook door het volgen van een opleiding of een cursus.

Noodzaak leven lang leren

De Rijksoverheid stimuleert scholing van volwassenen om meerdere redenen:

  • De arbeidsmarkt verandert in snel tempo. Oude beroepen verdwijnen en nieuwe komen ervoor in de plaats. Denk aan het maken van apps, het programmeren van robots of het ontwikkelen van nanotechnologie.
  • Bedrijven en organisaties verspreiden zich steeds meer wereldwijd. En de concurrentie neemt toe, ook internationaal. Bij reorganisaties is voor sommige werknemers dan geen plaats meer. Daarom is het kunnen wisselen van beroep en branches steeds belangrijk geworden om zeker te zijn van werk.
  • De maatschappij wordt steeds ingewikkelder. Daarom is het voor iedereen belangrijk om goed overweg te kunnen met bijvoorbeeld taal, rekenen en computers.
leven lang leren
leven lang leren

Overheid stimuleert leven lang leren

Met verschillende maatregelen, experimenten en regelingen stimuleert de overheid het leren tijdens de loopbaan:

Pilot flexibilisering en experiment vraagfinanciering

Deeltijdstudenten kunnen een opleiding op sommige hogescholen flexibeler samenstellen en zo beter laten aansluiten op de eigen wensen. De opleiding wordt praktischer en vaak ook korter. Er lopen 2 experimenten: de pilot flexibilisering en het experiment vraagfinanciering.

Duurzame inzetbaarheid

De overheid stimuleert werkgevers om hun werknemers te helpen bij het leren en werken. De site Op weg naar een duurzame inzetbaarheid biedt praktijkvoorbeelden en hulpmiddelen.  Hiermee kunt u zelf aan de slag gaan.

Ervaringscertificaat

Werknemers en werkzoekenden staan sterker op de arbeidsmarkt met een ervaringscertificaat (EVC). Hiermee doen ze  kennis en vaardigheden op die in de praktijk op de werkplek officieel erkent.

Tot 55 jaar lenen

Iedereen tot 55 jaar oud die geen recht heeft op studiefinanciering kan geld lenen voor het betalen van collegegeld met het levenlanglerenkrediet. Het gaat zowel om publieke als private opleidingen.

Startersbeursregeling

Door de Startersbeursregeling kunnen jongeren hun kansen op de arbeidsmarkt verbeteren met  leer- en werkervaring. Met de Startersbeurs gaan starters op de arbeidsmarkt tijdens 6 maanden aan de slag in het bedrijfsleven. Voor deze leerwerkplek krijgen zij een vergoeding van minimaal € 500. Werkgevers ontvangen van de gemeente een bijdrage in de begeleidingskosten.

Sectorplannen

Werkgevers- en werknemersorganisaties in een sector of regio hebben gezamenlijk sectorplannenopgesteld.  Het doel is de arbeidsmarkt  verbeteren. Bijvoorbeeld door scholing, begeleiding van ontslagen werknemers naar ander werk en extra leerwerkplekken voor jongeren. Het kabinet heeft € 600 miljoen uitgetrokken om mee te betalen aan de plannen. De sectoren leggen minimaal hetzelfde bedrag in. De meeste sectorplannen zijn in 2018 afgerond.

Topsectoren

Topsectoren zijn gebieden waar het Nederlandse bedrijfsleven en onderzoekscentra wereldwijd in uitblinken. In 9 topsectoren werken bedrijven, onderzoekers, overheden en maatschappelijke organisaties samen om te blijven vernieuwen met goed opgeleide mensen. Zo blijft de Nederlandse economie concurrerend en behouden we onze internationale toppositie. Elke topsector heeft een Human Capital Agenda (menselijke kennis en kunde). Die richten zich op het ontwikkelen van eigen mensen en het aantrekken van talentvolle nieuwe werknemers.

 

 

Print Friendly, PDF & Email