Mr Data Business School | Mr Data Consulting | Mr Data E-Learning | XADAT.NL

Massaontslag , duizenden ontslagen, WeWork -schrapt-2-400-banen, banen,medewerkers komen op straat te staan, ontslagen, banen, ontslagen corona, ontslagvergoeding, 2020, 2021, ontslagen Nederland corona, rechten bij ontslag, ontslag met wederzijds goedvinden, transitievergoeding

Beursnieuws

Redactie – maandag, 18 november 2019 09:18

Mogelijk duizenden ontslagen WeWork – media

Co-working startup WeWork is van plan om zijn personeelsbestand met ten minste een derde te verkleinen in een poging het bedrijf in rustiger financieel vaarwater. Dit meldde het Amerikaanse dagblad The New York Times maandag op basis van twee personen bekend met de situatie.

Volgens de bronnen zou WeWork voorbereidingen treffen om ten minste 4.000 werknemers te ontslaan, nadat de enorme groei van het bedrijf tot zware verliezen leidde, meldden de twee personen aan de krant.

De maatregel zal naar verwachting deze week al aangekondigd worden.

Bij de kernactiviteit van het bedrijf, het onderverhuren van kantoorruimte, zullen naar verwachting 2.000 tot 2.500 banen worden geschrapt.

Bij de niet-kernactiviteiten, zoals een door WeWork opgezette particuliere school in Manhattan, zullen naar verwachting nog eens 1.000 banen worden geschrapt.

Tot slot zullen circa 1.000 werknemers, die verantwoordelijk zijn voor het onderhoud van de gebouwen, volgens de twee bronnen worden overgedragen aan een externe aannemer.

Eind juni had WeWork circa 12.500 werknemers in dienst. En volgens één van de bronnen kan de reorganisatie zelfs tot 6.000 ontslagen gaan leiden.

Print Friendly, PDF & Email
User Avatar

Tanvir