Mr Data Business School | Mr Data Consulting | Mr Data E-Learning | XADAT.NL

Data analytics consultant Belastingdienst

Data analytics consultant

  • Utrecht
  • Master/doctoraal
  • Tot 12 september 2018

Solliciteer direct

Functieomschrijving

“Puzzeltjes oplossen: daar ben ik gek op. Gooi er dan een economisch sausje over en ik vind ze nog leuker. En als veel mensen dan baat hebben bij mijn oplossing heb ik een heel voldaan gevoel. Bij de Belastingdienst houd ik me de hele dag bezig met het oplossen van dat soort puzzels.” Vincent Langen, consultant bij Datafundamenten en Analytics van de Belastingdienst.

Datafundamenten en Analytics van de Belastingdienst (DF&A) wil door het slim toepassen van analyses op data de Belastingdienst slimmer, sneller en effectiever laten zijn! Het gebruik van bigdataplatforms en -systemen leidt tot innovatie en datagedreven producten en middelen  waardoor we burgers en bedrijven een steeds betere service verlenen,  belastingopbrengsten verhogen, fraude effectief bestrijden én een gezonde bv Nederland helpen realiseren. De Belastingdienst beschikt hiervoor nu over ongeveer 100 systemen met daarin data die het werk efficiënter maken, omdat die worden benut door DF&A, de afdeling waar jij werkt!

In jouw rol van consultant bij DF&A van de Belastingdienst ben je verantwoordelijk voor deze verbeteringen en ga je aan de slag met complexe vraagstukken die zich voordoen in de business. Jij snapt waar de Belastingdienst behoefte aan heeft en samen met jouw team onderzoek je een vraagstuk, verdiep je jezelf in de vraag achter de vraag en spar je over vernieuwende en analytische oplossingen. Je beschikt over een uitgesproken visie op innovatie en je hebt specialistische kennis van onze producten en middelen: je wordt door anderen erkend in de rol van expert. Je bent in staat om hen met een sterk inhoudelijk verhaal te overtuigen en jouw creativiteit, ideeën en communicatieve vaardigheden leiden tot vernieuwende producten die daadwerkelijk worden ontwikkeld en geïmplementeerd.

Samen met jouw team geef je ook vorm aan je eigen rol en dat moet je leuk vinden. Je bent in staat om je eigen werkzaamheden te coördineren en laat je je niet verrassen door onvoorziene problemen. Je bent een uitstekend netwerker en je weet op natuurlijke wijze je professionele kring uit te breiden: je bent daarmee een voorbeeld voor anderen. Je bent je dan ook bewust van de politieke omgeving waarin je opereert, je kent de (grote) belangen en je bent in staat om binnen en buiten DF&A draagvlak te creëren voor de werkzaamheden van DF&A en jouw werkzaamheden.

Je werkt in een dynamische omgeving met zeer ervaren collega’s van wie je veel (over het vak) kunt leren. Met jouw frisse kijk, energieke persoonlijkheid en verrassende ideeën help je onze afdeling vooruit, en krijg je vooral ook kansen om jezélf te ontwikkelen. Wat dacht je bijvoorbeeld van een challenge waarin je drie dagen de tijd krijgt om jouw idee over procesverbetering(en) uit te werken? Wie weet wordt jouw idee in de toekomst wel écht gerealiseerd? En dankzij onze eigen academy en veel tijd en budget voor opleidingen en trainingen kun je je kennis flink verbreden. Niet alleen op het gebied van data, maar bijvoorbeeld ook op het gebied van privacy, nieuwe communicatietools of prestatietechnieken. Dus…

Zullen we zaken doen en word jij de nieuwe collega van Vincent? Of wil je liever eerst eens praten over jouw, misschien wel toekomstige werkzaamheden? Neem dan contact op!

Dit item is gesloten.

Functie-eisen

 

 

 

Dit item is gesloten.

Arbeidsvoorwaarden

 

Dit item is gesloten.

Overige arbeidsvoorwaarden

 

Dit item is gesloten.

De organisatie – Belastingdienst

Dit item is gesloten.

De afdeling – Corporate Dienst Datafundamenten en Analytics

Dit item is gesloten.

Bijzonderheden

Print Friendly, PDF & Email
User Avatar

Tanvir