Mr Data Business School | Mr Data Consulting | Mr Data E-Learning | XADAT.NL

business intelligence lead

 • Bedrijf:BAM Infra Nederland
 • Standplaats:Gouda
 • Vakgebied:ICT / IM
 • Opleidingsniveau:HBO

In hoog tempo transformeert IT de bouwwereld. BAM wil in deze digitale transitie de toon zetten. Vanuit je rol als Lead BI Applicatieconsultant draag je bij aan de ontwikkeling en uitbouw van BI en Analytics applicaties. Je bent als actief coach, sparringpartner voor de BAM Infra Nederland Business en bovendien  ben je hands-on bezig.

Business intelligence lead Wat ga je doen?

Vanuit je rol als Lead BI Applicatieconsultant draag je bij aan de ontwikkeling en uitbouw van BI en Analytics applicaties. Je bent hands-on bezig, en bovendien als coach actief met ondersteunen van BI en Analytics teamleden. Ook acteer je als sparringpartner voor de BAM Infra Nederland Business en onderhoud je een netwerk om de toegevoegde waarde en het belang van betrouwbare stuurinformatie uit te dragen, en BI hulpvragen op te volgen. Aan de andere kant borg je ook een soepele samenwerking binnen de IT keten richting de collega’s van BAM ICT, behorend bij BAM Groep.

Je maakt deel uit van het Application Services afdeling van de Informatiemanagement organisatie binnen BAM Infra en daarbinnen het team BI & Analytics. Het team werkt BI & Analytics breed, waarbij de focus voor de nieuwe collega vooraleerst zal liggen op het BI domein, waar een aantal grote ontwikkelingen spelen. We zijn op weg een meer wendbare en voorspelbare IM organisatie en IT keten te worden, gebaseerd op agile en DevOps principes. Je rapporteert aan de Manager Application Services.

business intelligence lead Hoe ziet je rol er uit tijdens een project en in het team?

 • Intensieve samenwerking met en ondersteuning van key-users en product-owners uit de business, van intake tot en met implementatie van een BI product.
 • Technische ondersteuning, ontwikkeling en innovatie van BI & Data Analytics applicaties. Naast DevOps werk voer je je eigen projectmanagement.
 • Plannen, bewaken en uitvoeren van de roadmap van BI applicaties.
 • Onderhouden en ondersteunen van je netwerk van business stakeholders. Aanspreekpunt voor operationele hulpvragen tot op tactisch en strategisch niveau sparren over de toegevoegde waarde en het belang van betrouwbare stuurinformatie voor de BAM Infra business doelen.
 • Coaching BI en Analytics teamleden. Van stakeholder- en verwachting management, tot uitdragen van enthousiasme rondom BI en Analytics, tot QA op geleverd werk, tot ontwikkeling van teamleden op de (middel-)lange termijn.
 • Verdere ontwikkeling BI en Analytics team. BAM Infra en de bouwsector staan niet stil. Je zal op eigen initiatief of op verzoek van business stakeholders meedenken over de verdere ontwikkeling van het BI en Analytics team. Bijvoorbeeld over hoe nieuwe BI en Analytics techniek in te zetten, en/of een visie uit te dragen over hoe samen te werken met aangrenzende stakeholders binnen BAM.
 • Mede vormgeven van onze wendbare en voorspelbare IM organisatie volgens Agile en DevOps principes.

Je bent dus nauw betrokken bij zowel de ontwikkeling van de BI en Analytics deliverables, als het vormgeven van de relatie de business en Informatiemanagement collega’s en andere betrokkenen. Je bent actief op zoek naar verbinding en samenwerking tussen partijen, en levert BI en Analytics diensten gericht op business waarde en co-creatie.

Business intelligence lead Wie zoeken wij?

Om de rol van Lead BI Applicatieconsultant goed te kunnen vervullen spreek je de taal van de business en ben je goed in staat om een productieve relatie op te bouwen met de diverse business functies. Vanuit je ervaring heb je een goed begrip van de betreffende business processen en bent in staat om samen met de business stakeholders proces verbeteringen te identificeren en te bespreken. Waar nodig verdiep je je in de domein specifieke eigenschappen van de bouw sector om dit gesprek goed aan te gaan, en om te zetten in BI en Analytics oplossingen. Verder puntsgewijs:

 •  Je beschikt over WO werk- en denkniveau, en minimaal een afgeronde hbo-opleiding in de richting van (Technische) Bedrijfskunde, Informatiekunde of een soortgelijke richting met een stevige analytische component.
 • Je hebt verregaande kennis van en ervaring met dataextractie vanuit verschillende databases en applicatiearchitecturen, ELT, Data modelering en Data Warehousing, en ervaring met Dashboarding en Analytics front-end software.
 • Je beschikt over kennis en ervaring met de SAP BI Back-End Tools (SAP BW, SAP HANA Studio, integratie-tooling) en SAP S/4HANA. Ervaring met SAP Front-End tools (BO, Analytics Cloud) heb je uiteraard ook. Kennis van Azure Analytics tooling is een pré.
 • Algemene kennis van IT applicaties en een IT enterprise omgeving, om in deze context effectief te kunnen zijn wat betreft BI en Analytics delivery.
 • Kennis van te gebruiken werkwijzen, standaarden en templates zoals vastgesteld voor plan van aanpak, bedrijfsanalyses en het opstellen van specificaties (blueprinting).
 • Je standplaats is Gouda, maar je hebt geen bezwaar tegen mobiliteit.
 • Je bent een zelfstandige zelfstarter en bovenal een team player.
 • Je staat voor professionaliteit, deskundigheid, samenwerking en innovatie. Je bent altijd op zoek naar verbetering.
 • Je hebt het vermogen om goed te luisteren naar de business. Je bent communicatief sterk en je durft kritische vragen te stellen en vraagt door waar anderen stoppen. Je bent analytisch, een netwerker en conceptueel sterk.
 • Je bent in de breedte een voorbeeld en coach voor het BI en Analytics team:  informatieanalyse, ontwerp, specificaties, user stories en use cases, ontwikkelen/configureren, deployment en beheer en gebruikers support. Ook teammanegent waaronder People skills, begeleiden van persoonlijke ontwikkeling en budgetbewaking zijn je niet vreemd.
 • Je voelt je thuis in een organisatie op weg naar een meer agile delivery en DevOps gedachtengoed.

Business intelligence lead Wat bieden wij?

Professionele en gemotiveerde medewerkers zijn de pijlers voor het realiseren van onze strategische doelstellingen. Om medewerkers te helpen zich in de juiste richting te ontwikkelen en te bekwamen is BAM Business School het centrum voor kennisoverdracht, kennisuitwisseling en kenniscreatie. BAM biedt haar medewerkers arbeidsvoorwaarden conform de Bouw cao, waarmee je recht hebt op vijfentwintig vakantiedagen en vijftien atv-dagen per kalenderjaar.

Business intelligence lead Wie zijn wij?

In hoog tempo transformeert IT de bouwwereld. BAM wil in deze digitale transitie de toon zetten. Dit doen we door bouwprocessen verregaand te digitaliseren, bijvoorbeeld door digitalisering van onze Construction- en Asset Management processen en toepassing van innovatieve concepten met sensoren, virtual reality en kunstmatige intelligentie.

Een professionele informatiemanagement organisatie is van cruciaal belang om dat te bereiken. Het IM team werkt op dit moment aan een transitie waarin de informatiemanagement-rol sterker wordt gepositioneerd in de business units van BAM Infra Nederland. Hierdoor willen we sneller kunnen meebewegen met de ontwikkelingen in de markt en dus de lijnorganisatie en tevens slagvaardiger opereren in planning en uitvoering van IT- en transitieprojecten. Het Informatiemanagement team van BAM Infra werkt hierbij nauw samen met de centrale BAM ICT organisatie van BAM Groep.

BAM Infra Nederland heeft de ambitie om meer en meer een datagedreven organisatie te worden. BI en Analytics diensten hebben daar vanzelfsprekend een belangrijke rol. Om hier invulling aan te geven zijn we sinds begin 2018 gestart met werken volgens een nieuwe BI Strategie. Om het BI team te versterken is de wens ontstaan om ons team uit te breiden met een meewerkend voorman in de vorm van een Lead BI Applicatieconsultant.

We zijn gestart met de realisatie van een state-of-the-art platform voor ondersteuning van BI- en Analytics vraagstukken. Voor BI zetten we met name SAP BI on HANA en SAP Business Objects in, en voor Analytics vraagstukken onder andere het Microsoft Azure dataplatform met Microsoft PowerBI.

business intelligence lead job description, business intelligence lead salary, bi lead roles and responsibilities, lead business intelligence analyst salary, business intelligence linkedin summary, business intelligence profile summary, senior manager business intelligence resume, business intelligence project manager resume, business intelligence director resume, business intelligence resume sample, vp business intelligence resume, business intelligence resume objective, business intelligence manager job description, analytics resume

Print Friendly, PDF & Email
User Avatar

Tanvir