Mr Data Business School | Mr Data Consulting | Mr Data E-Learning | XADAT.NL

beste thuisstudie

“Mr Data Afstandonderwijs” is een combinatie van de beste thuisstudie 2018-2019 en klassikaal onderwijs. Mr Data, School of Data biedt werk-naar-werk-trajecten in heel Nederland en Belgie.

De bekendste afstandsopleiders in Nederland zijn de LOI, NTI, NHA en Laudius. De Leidse Onderwijsinstellingen (LOI) startte in 1923 met een schriftelijke cursus boekhouden. Tegenwoordig zijn ze een van de grootste afstandsopleiders met jaarlijks zo’n 100.000 cursisten. Het Nederlands Talen Instituut (NTI) werd opgericht in de Tweede Wereldoorlog. De eigenaar verkocht het in 1980 aan Vendex voor 300 miljoen dollar en leefde daarna een jetset-leven op zijn superjacht. De Nationale Handelsacademie (NHA) werd opgericht rond 1930. Mr Data, School of data is een nieuwe speler in de markt voor afstandsonderwijs. Studieplan anders dan een opleidingsinstituut zoals LOI. Mr Data, School of Data richt zich vooral op mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en werk-naar-werk-trajecten in samenwerking met de gemeenste .

Bij Mr Data richt zich op kansenberoepen en werk-naar-werk-trajecten.

Beste thuisstudie School of Data 

In 2007 adverteerde NTI dat het de beste thuisstudie afstandsopleider was volgens onafhankelijk onderzoek. Na een klacht bij de Reclamecode moest het bedrijf bakzeil maken en moest het zich onthouden om een dergelijke manier reclame te maken. Het onderzoek was niet representatief genoeg geweest. In 2014 was er een geschil waarin Laudius naar de Reclamecode stapte om de reclame aan te vechten dat NHA 400 erkende opleidingen en cursussen aanbood. Laudius was van mening dat dit niet opging voor alle opleidingen en cursussen. De Reclamecode was het hiermee gedeeltelijk eens en verzocht de adverteerder om niet meer met deze woorden reclame te maken. Bij een thuiscursus erkend diploma is het belangrijk om te weten WIE de erkenning geeft. Zeker als het om een duurdere studie betreft. Een opleiding hoeft niet erkend te zijn maar kan wel opleiden voor een erkend diploma van een exameninstelling of branchevereniging.

 

Erkende opleidingen met stage School of Data

Als je een thuiscursus wilt volgen met als doel om werk te vinden dan is de beste thuisstudie een volledige opleiding met een stage. Deze thuisstudie opleidingen zijn doorgaans wettelijk erkend door de overheid en hebben precies dezelfde waarde als een opleiding in het dagonderwijs. Een wettelijk erkende MBO opleiding duurt gemiddeld 18-24 maanden en is inclusief stage lopen. Een volledige thuisstudie HBO opleiding met stage duurt 24-48 maanden. Het nadeel van de volledige opleidingen met stage is dat ze vrij lang duren en niet goedkoop zijn. Heb je al relevante werkervaring dan kun je eens kijken voor een korte cursus of een basisopleiding.
– Opleidingen in de zorg en welzijn
– ICT Opleidingen
– MBO opleidingen
– Associate Degrees
– HBO opleidingen
– HBO bachelor met subsidie

MBO/HBO Kort en basisopleidingen
– MBO basisopleidingen
– Korte HBO programma’s

Begeleiding van docent School of data?

Bij de Mr Data, School of Data  kun je kiezen of je begeleiding wilt van een docent. Bij een doorsnee cursus bespaar je hiermee een paar euro per maand. Het verminderd wel je kansen op een diploma. Bij vragen heb je geen docent die het kan uitleggen.

Klassikale thuiscursus School of Data

HBO- en MBO cursussen kunnen vaak ook gevolgd worden met klassikale begeleiding. Je kan de docent van de thuiscursus en je mede cursisten een aantal keren per maand lijfelijk ontmoeten in een leslokaal bij jouw in de buurt. Samen worden er cases uitgewerkt, presentaties gedaan en op het examen geoefend. Zaken die je niet begrijpt kan je dus direct vragen. Klassikaal onderwijs verhoogt je kansen op het diploma maar heeft wel een stevig prijskaartje. De thuiscursus is zo’n 50-100 euro duurder per maand. Je zal een afweging moeten maken of dit het geld waard is. Veel cursisten vinden kennelijk van wel want de LOI biedt inmiddels zo’n 300 klassikale opleidingen aan.

Opleidingen en cursussen
–School of Data

-Administratieve opleidingen
– HR opleidingen
– Marketing en communicatie

Heldere prijzen School of Data

De prijzen van onze opleidingen, trainingen en leergangen zijn inclusief examens (met herkansing), kosteloze uitloop en inclusief lesmappen en het leermanagement systeem Mijn Mr Data. De kosten van extern afgenomen examens zoals het Arbeidsdeskundig assessement vallen niet onder de genoemde prijzen. De kosten van extern afgenomen examens zijn part vermeld.

Kosteloze uitloop School of Data

De kosteloze uitloop is als volgt:

  • Bij een nominale opleidingsduur (zie site) van minder dan 12 maanden: 4 maanden kosteloze uitloop.
  • Bij een nominale opleidingsduur van meer dan 12 maanden: per 12 maanden 8 maanden kosteloze uitloop tot maximaal 24 maanden kosteloze uitloop.

Tijdens de uitloopperiode kun je toetsen en herkansingen afronden en is er begeleiding.

Kosten verder uitloop

Voor de inschrijvingsduur die doorloopt na de kosteloze verlenging gelden de volgende tarieven:

  • Voor een Bachelor opleiding, post HBO, kort HBO programma of leergang of HBO training op bachelor niveau: €350,- per maand.
  • Voor een Master opleiding, kort HBO programma of leergang, HBO mastertraining op master niveau €450,- per maand.

Tijdens verlengde inschrijving kun je toetsen en herkansingen afronden en is er begeleiding.

Het is ook mogelijk niet volledig ingeschreven te blijven maar een inschrijving als extraneus aan te vragen.

Inschrijving als extraneus

Als je na de normale inschrijving en kosteloze uitloop alleen nog 1 of meer herkansingen moet doen, dan kan dit door in te schrijven als extraneus. Dit kan per trimester en kost €425,- per 4 maanden. Je hebt dan geen recht op begeleiding of onderwijs.

Kosten hertentamen of herbeoordeling

 

Een inschrijving voor een opleiding geeft per tentamen of per opdrachtbeoordeling recht op 1 kosteloos hertentamen of 1 kosteloze herbeoordeling van een (opnieuw ingeleverde) opdracht. Dit geldt ook voor een aansluitende extraneus periode.

Aan het doen van volgende hertentamens of opdrachtbeoordelingen na de kosteloze versie zijn de volgende kosten verbonden:

  • Tentamen op HBO Bachelor niveau: €106,- per tentamen
  • Praktijktoets HBO verpleegkunde: €165,- per toets
  • Tentamen op HBO Master niveau: €165,- per tentamen
  • Opdrachtbeoordeling: €106,- per beoordeling

Voorbehoud prijswijzigingen en voorwaarden School of Data

Alle in een brochure of studiegids genoemde prijzen kunnen door Mr. Data  Hogeschool worden aangepast. Leidend zijn de prijzen zoals vermeld op de website www.mr-data.nl op het moment van inschrijving. Prijzen zijn gedurende die inschrijving vast. Verder zijn de Algemene voorwaarden van Mr. Data Hogeschool van toepassing, zoals vermeld op de website op het moment van inschrijving. Voor al dan niet aansluitende vervolginschrijvingen gelden de dan van toepassing zijnde prijzen en voorwaarden.

Print Friendly, PDF & Email