Mr Data Business School | Mr Data Consulting | Mr Data E-Learning | XADAT.NL

Ben jij HBO of WO afgestudeerd? Op zoek naar een mooi traineeship bij toonaangevende werkgevers, (online)omscholing bijscholing en ontwikkeladviezen naar ict en digitalisering tijdens corona crisus 2020-2021

Omscholen naar ICT in 6 maanden

MR-Data.nl leidt hoogopgeleiden versneld op tot software engineer / data scientist .

Omscholen naar ict in 6 maanden is mogelijk bij Mr Data

Terwijl de werkloosheid in Nederland nog steeds fors is, kampt de IT-sector met een tekort. Volgens het UVW zijn vacatures van BI specialisten en big data scientist moeilijk vervulbaar. Daar moest iets aan gedaan worden, dacht Mondy Holten oprichter van  Mr Data University Amsterdam. Dit omscholingtraject is voor academici die graag als ICT’er aan de slag willen. In zes maanden tijd kunnen ze al als software engineer aan de slag. Voorwaarden voor omscholen naar ICT: voldoende intelligentie, volledige beschikbaarheid en een goede intrinsieke motivatie.

Vragen over omscholen naar ict? Bezoek onze website MR-data.nl

Bij Mr-data is het mogelijk iedere maand te starten met het omscholingstraject inmiddels zijn eerste cursisten gestart en zitten in de schoolbanken. SAP Consultant / Software engineer en docent Mondy Holten vertelt waarom omscholen naar ICT zo belangrijk is, hoe het project werkt en wie ervoor in aanmerking komen.  

 

Hoe noodzakelijk was het om dit omscholingsproject op te zetten?

“Vrij noodzakelijk. Jaarlijks staan er 12.000 IT-vacatures open, terwijl er maar zo’n 5.000 nieuwe ICT’ers afstuderen. Dat zorgt al jaren voor een flink tekort. En met alle ontwikkelingen op het gebied van Big Data en Business Intelligence zal de vraag alleen maar verder toenemen. Daar komt nog bij dat er steeds meer geoutsourcet werk terug naar Nederland komt, omdat de kosten niet meer opwegen tegen de baten en de wijze van softwareontwikkeling op een andere wijze wordt gedaan. Het verschil in vraag en aanbod zal dus eerder toenemen dan afnemen de komende jaren.”

 

Hoe ziet jullie omscholingstraject eruit?

“Bij MR-Data.nl leiden we op tot Data specialist. Je krijg eerst vijf maanden intensief les in programmeren en als je dat semester goed afrondt, krijg je een arbeidscontract van minimaal zes maanden bij XADAT.NL en dat ook een groot deel van jouw opleidingskosten voor zijn rekening neemt. Tijdens dat half jaar werk je vier dagen bij het bedrijf en zit je nog één in de studie banken bij MR-data.nl. Na die 6 maanden ben je afgestudeerd en kun je bij het bedrijf blijven of elders als software engineer aan de slag.”

 

Is 6 maanden genoeg om dit vak te leren?

“Wij vinden van wel. Uiteraard ben je dan nog geen senior software engineer, maar je hebt wel de belangrijkste basis gelegd. Je kunt werken met SAP Business Objects en ander Business Intelligence Tools en je kent de moderne IT project management technieken, zoals bijvoorbeeld Agile Scrum. Je kunt echt volwaardig meedraaien in een team.” 

 

In welke taal leren jullie programmeren?

“Wij leren programmeren in SQL, omdat dat een van de lastigere talen is om te leren. Als je dat onder de knie hebt, is het eenvoudiger om over te stappen naar bijvoorbeeld .Net. Die vertaling is niet zo moeilijk te maken, omdat alle concepten in de basis hetzelfde zijn. De woorden zijn vergelijkbaar, alleen de structuur of de syntax is net even anders.”

 

Kan iedereen zich zomaar omscholen naar ICT’er?

“Je moet wel al een afgeronde Havo / wo-studie hebben gedaan om in aanmerking te komen voor dit traject. Dat is de minimale instapvoorwaarde. Daarbovenop testen we deelnemers op intelligentie, persoonlijke vaardigheden en intrinsieke motivatie. We willen namelijk wel dat iemand ook echt graag in de ICT wil werken en niet alleen omdat hij of zij nu geen werk heeft of rondkomt met een kleine baan. Er valt dus nog best een hoop af tijdens de aanmeldingsprocedure. Maar we moeten streng zijn, want bedrijven en de overheid investeren wel veel geld in deze cursisten.”

 

Moet je technisch zijn om te starten?

“Nee, dat hoeft niet. Je moet natuurlijk wel affiniteit hebben met computers. Anders moet je je afvragen of je überhaupt wel in zo’n vakgebied wilt werken. Daarnaast moet je ook wel logisch kunnen denken. Maar daar testen we vooraf ook op.”

 

Uit welke studierichting komen de mensen die nu meedoen?

“Van alles. Van geschiedenis en archeologie tot econometrie, business studies, communicatie, multimediadesign en celbiologie.”

 

En wat is hun achtergrond qua carrière?

“Ook dat verschilt. Er zijn mensen die ooit een studie gedaan hebben, maar daar nu geen baan in kunnen vinden. Maar ook pas afgestudeerden, die toch nog een soort kopstudie of een extra specialisatie willen doen. Ook hebben we werknemers die nu wel een baan hebben, maar die onder hun niveau is of te weinig uitdaging biedt.”

 

Waarom geen 4 jaar HBO opleiding volgen? Wat is het verschil?

“De deelnemers die omscholen naar ICT hebben allemaal al een opleiding afgerond en daar bijvoorbeeld al laten zien dat ze onderzoekend denkvermogen hebben. Dat hoeven ze dus niet meer te leren. Ook andere vakken zoals Nederlands, Engels, wiskunde en bepaalde ICT-vakken hoeven ze niet te doen. De volledige ICT-opleiding is dus zeker een stuk breder, maar met deze verkorte omscholing leer je wel de essentiële zaken om aan de slag te kunnen.”

“En vergeet ook niet dat deze groep heel hard leert in een korte tijd. Ze zitten elke dag acht uur in de schoolbanken, vier maanden lang. Daarna volgt één stagemaand bij de opdrachtgever waar ze zich kunnen verdiepen in de specifieke taal die daar wordt gebruikt om vervolgens zes maanden on the job het werk te leren. Het is gewoon heel hard werken. Maar wel met een serieuze kans op een baan.”

 

Ook omscholen naar ICT’er?

Wil je meer weten over omscholen naar ICT? Kijk op de website van mr-data.nl  

Nederland

Nederland kent enkele prachtige steden die het bezoeken meer dan waard zijn. Omdat Nederland vanaf de vroeger middeleeuwen een echt handelsland was vindt je hier dan ook volop oude handelssteden. Nederland is immers niet zo groot wat betreft oppervlakte en voor veel producten moesten de Nederlanders op zoek in het buitenland. Zo ontstonden er al vroeg veel steden in het relatief kleine landje. Na de ontdekkingsreizen en Nederlandse opstand kwamen de Nederlandse steden pas echt tot bloei en beleefden hun hoogtijdagen tijdens de 17e eeuw, ook wel gouden eeuw genoemd. Nederlandse steden zitten dus boordevol historie. Men vindt veel 17e eeuwse huizen, handelsgebouwen en straatnamen die allen nog naar deze tijd verwijzen. Het geeft zo’n Nederlandse stad vaak toch wat meer charme en gezelligheid. Iets waar ze tot ver over de zeeën nog steeds bekend omstaan. Veel bekende Nederlandse kunstenaars en wetenschappers uit die tijd zijn nog steeds beroemd. In veel steden vind je dezelfde winkels in het centrum zitten. Wil je de grote merken en warenhuizen bezoeken dan kun je daar goed terecht. Voor iets meer aparte boetiekjes en snuisterijenwinkeltjes duik je de kleine zijstraten in en laat je jezelf verassen door wat voor leuks je allemaal tegen komt. Een erg leuke manier om de Nederlandse steden te ontdekken is op de fiets. Je kunt zo op korte tijd een flink stuk van de stad ontdekken. Zeker als je niet alleen maar wilt winkelen maar ook musea en andere attracties bezoeken is dit een prima en erg leuk vervoersmiddel. Bovendien is er natuurlijk niks Nederlandser dan jezelf met de fiets door de stad te verplaatsen.

 

Alle steden van Nederland


Amsterdam: kleurrijke hoofdstad van Nederland

Amsterdam is de hoofdstad van Nederland. Echter heeft Amsterdam zo een eigen cultuur en gezicht dat veel Nederlanders de stad meer als een toeristische bestemming zien dan als een plek die lijkt op hun eigen leefomgeving. Dat komt vooral door de aanwezigheid van tienduizenden toeristen in de stad. Hierdoor is ook een groot deel van de binnenstad voor een groot deel gericht op het ontvangen, voeden en vermaken van toeristen. Wat Amsterdam natuurlijk ook onderscheidt van veel andere Nederlandse steden zijn de vele grachten met daaraan de prachtige grachtenpanden. Liefhebbers [… lees verder] Ben jij HBO of WO afgestudeerd? Op zoek naar een mooi traineeship bij toonaangevende werkgevers, (online) omscholing, omscholen bijscholing en ontwikkeladviezen naar ict en digitalisering tijdens corona crisus 2020-2021 ? Bel Mr Data.

Breda: economisch hart van West-Brabant

Breda is een grote stad in het westelijke deel van Brabant aan de rivier de Mark. Breda heeft meer dan 175.000 duizend inwoners en behoort daarmee tot de top tien van grootste gemeentes van Nederland. De stad staat bekend om zijn prachtige oude binnenstad en sinds kort ook weer om zijn haven. Van oudsher is Breda een erg Oranje gezinde stad en de Prins van Oranje-Nassau was vroeger ook Heer van Breda. De stad is halverwege de 12de eeuw ontstaan en ongeveer honderd jaar later kreeg Breda stadsrechten. De stad [… lees verder]. Ben jij HBO of WO afgestudeerd? Op zoek naar een mooi traineeship bij toonaangevende werkgevers, (online) omscholing, omscholen bijscholing en ontwikkeladviezen naar ict en digitalisering tijdens corona crisus 2020-2021 ? Bel Mr Data.

Den Bosch, hoofdstad van Bourgondisch Brabant

Midden in het gezellige Brabant ligt het Bourgondische ’s Hertogenbosch ook wel Den Bosch genoemd. Den Bosch is naast een van de grootste steden van de provincie Noord-Brabant ook het administratief en bestuurlijk centrum van de provincie. Hoewel ’s Hertogenbosch ook wel den Bosch wordt genoemd is de eerste aanduiding toch echt de enige juiste. Ook al is de naam Den Bosch een stuk ouder. ‘s Hertogenbosch is gelegen aan de samenloop van de Dommel, de AA en de Willemsvaart die samen de Binnendieze vormen. Den Bosch werd al in [… lees verder]. Ben jij HBO of WO afgestudeerd? Op zoek naar een mooi traineeship bij toonaangevende werkgevers, (online) omscholing, omscholen bijscholing en ontwikkeladviezen naar ict en digitalisering tijdens corona crisus 2020-2021 ? Bel Mr Data.

Eindhoven hippe cultuurstad in Brabant

De geschiedenis van Eindhoven gaat terug tot aan de middeleeuwen. Wanneer de stad precies ontstaan is, is niet bekend maar wel staat vast dat Eindhoven in 1232 al stadsrechten kreeg. Lang is Eindhoven een klein stadje geweest zonder al te veel betekenis. Hieraan kwam door de opening van de eerste Philipsfabriek en andere fabrieken al snel een einde aan. Naast de Philipsfabriek werden er onder andere textiel-, tabaks- en luciferfabrieken in en om de stad gebouwd. Dit zorgde voor een explosieve groei van het inwonersaantal van de stad wat op [… lees verder]. Ben jij HBO of WO afgestudeerd? Op zoek naar een mooi traineeship bij toonaangevende werkgevers, (online) omscholing, omscholen bijscholing en ontwikkeladviezen naar ict en digitalisering tijdens corona crisus 2020-2021 ? Bel Mr Data.

Gouda: prachtige oude stad in het Groene Hart van Nederland

Gouda is een prachtige stad in het Groene Hart van de Randstad. De stad is ontstaan in de middeleeuwen op de plaats waar de Gouwe en de Hollandse IJssel samenkomen. Gouda wordt voor het eerst genoemd in de elfde eeuw; al is dit nog wel onder de naam Ter Goud. Het zou nog lang duren voordat men hier daadwerkelijk de huidige Latijnse benaming zou gaan gebruiken. Het historisch centrum van de stad is een prachtig bewaard gebleven en tegenwoordig één van de belangrijkste trekpleisters van de stad. Je kunt door [… lees verder]. Ben jij HBO of WO afgestudeerd? Op zoek naar een mooi traineeship bij toonaangevende werkgevers, (online) omscholing, omscholen bijscholing en ontwikkeladviezen naar ict en digitalisering tijdens corona crisus 2020-2021 ? Bel Mr Data.

Haarlem: het kleinere broertje van Amsterdam

In het zuidelijke deel van de provincie Noord-Holland, op een steenworp afstand van de stranden van Bloemendaal en Zandvoort, ligt de prachtige Hollandse stad Haarlem. Haarlem is ergens halverwege de middeleeuwen ontstaan en kreeg in 1245 stadsrechten. Hierna volgde de grote bloeiperiode waarbij de Haarlemse economie vooral draaide op het bouwen van schepen, het brouwen van bier en het produceren van laken. Haarlem kent een roerige geschiedenis met onder andere de belegering door de Spanjaarden in 1573 en de bloedige opstand van de protestanten tegen de katholieke kerk. De stad [… lees verder]. Ben jij HBO of WO afgestudeerd? Op zoek naar een mooi traineeship bij toonaangevende werkgevers, (online) omscholing, omscholen bijscholing en ontwikkeladviezen naar ict en digitalisering tijdens corona crisus 2020-2021 ? Bel Mr Data.

Kralendijk: de Caribische hoofdstad van Bonaire

Kralendijk is de hoofdstad van Bonaire. Dit eiland behoort tot Caribisch Nederland en is officieel onderdeel van Nederland. Bonaire is echter geen provincie en behoort ook niet tot een provincie, maar is een zogenaamde bijzondere gemeente. De status is vergelijkbaar met een provincie. Je mag een stad als Kralendijk op bestuurlijk niveau dus eigenlijk vergelijken met Den Bosch, Middelburg of Arnhem. Uiterlijk zijn er wel zeer grote verschillen, want is overduidelijk een Caribische stad waar de zon langer en feller schijnt dan in welke Nederlandse provinciestad dan ook. Lokale wetten [… lees verder]. Ben jij HBO of WO afgestudeerd? Op zoek naar een mooi traineeship bij toonaangevende werkgevers, (online) omscholing, omscholen bijscholing en ontwikkeladviezen naar ict en digitalisering tijdens corona crisus 2020-2021 ? Bel Mr Data.

Leiden: bruisende studentenstad in Zuid-Holland

Leiden is een van de grootste steden van Nederland en een van de oudste steden van Nederland. Hoewel leiden ook al in de vroege middeleeuwen een voorname stad was werd de stad pas echt belangrijk in de Gouden eeuw. De huidige structuur van de binnenstad met grachten en singels herinneren nog steeds aan deze tijd een geven Leiden zijn speciale gezicht. Leiden was vooral bekend om de lakenhandel in de zeventiende eeuw en na de val van Antwerpen trokken vele vluchtelingen uit Vlaanderen naar deze stad wat er voor zorgde [… lees verder]. Ben jij HBO of WO afgestudeerd? Op zoek naar een mooi traineeship bij toonaangevende werkgevers, (online) omscholing, omscholen bijscholing en ontwikkeladviezen naar ict en digitalisering tijdens corona crisus 2020-2021 ? Bel Mr Data.

Maastricht: Bourgondische stad in het zuiden

Maastricht is een van de gezelligste steden van Nederland. Een veelzijdige stad waar geschiedenis, cultuur, mode en Bourgondische gezelligheid samenkomen. Omdat Maastricht in het zuidelijkste puntje ligt doet de stad ook wel een heel klein beetje internationaal aan. Hoewel je weet dat je in Nederland bent krijg je toch, mede ook door de zachte tongval van de Maastrichtenaren, een beetje een vakantiegevoel. Maastricht is een van de oudste steden van Nederland, reeds al bewoond door de Romeinen, en staat dus bol van de geschiedenis. Prachtige kerken, kleine straatjes en de [… lees verder]. Ben jij HBO of WO afgestudeerd? Op zoek naar een mooi traineeship bij toonaangevende werkgevers, (online) omscholing, omscholen bijscholing en ontwikkeladviezen naar ict en digitalisering tijdens corona crisus 2020-2021 ? Bel Mr Data.

Middelburg: prachtige historische stad in Zeeland

Middelburg is de hoofdstad van de provincie Zeeland. Het is tevens met ongeveer 40.000 inwoners de grootste stad van deze provincie. De stad ligt op het voormalige eiland Walcheren en is in de loop der jaren bijna tegen de buurgemeente Vlissingen aangegroeid. Middelburg is in de negende eeuw ontstaan en kreeg in het begin van de dertiende eeuw zijn stadrechten. In de elfde eeuw werd er in de stad een abdij gesticht. Deze Abdij bepaald tot op de dag van vandaag nog een groot deel van het stadsgezicht van Middelburg. [… lees verder]. Ben jij HBO of WO afgestudeerd? Op zoek naar een mooi traineeship bij toonaangevende werkgevers, (online) omscholing, omscholen bijscholing en ontwikkeladviezen naar ict en digitalisering tijdens corona crisus 2020-2021 ? Bel Mr Data.

Roosendaal: spoorstad in West-Brabant

Roosendaal is een kleine stad gelegen in het westen van de provincie Noord-Brabant. Met minder dan tachtigduizend inwoners is Roosendaal groter dan de nabijgelegen steden Bergen op Zoom en Etten-Leur, maar de helft kleiner dan Breda, dat zo’n twintig kilometer ten oosten van Roosendaal ligt. Decennia lang is Roosendaal een belangrijke grensplaats geweest voor het treinverkeer dat in zuidelijke richting naar België, Frankrijk en nog verder trok. Menig vakantieganger die per trein zuidwaarts reisde heeft op het station van Roosendaal over moeten stappen op de internationale treinen. Het statige stationsgebouw [… lees verder]. Ben jij HBO of WO afgestudeerd? Op zoek naar een mooi traineeship bij toonaangevende werkgevers, (online) omscholing, omscholen bijscholing en ontwikkeladviezen naar ict en digitalisering tijdens corona crisus 2020-2021 ? Bel Mr Data.

Rotterdam: de poort van Europa

Rotterdam is na Amsterdam de tweede stad van Nederland als het aankomt op het aantal inwoners. Als je kijkt naar de oppervlakte dan is Rotterdam wel de grootste gemeente van Nederland. Dat dankt Rotterdam vooral aan het uitgestrekte havengebied dat in zijn geheel tot de gemeente Rotterdam behoort. De haven van Rotterdam is de grootste haven van Europa. Niet voor niets dat het haven- en industriegebied vaak als “de poort van Europa” omschreven wordt. Jaarlijks passeert hier meer dan 400 miljoen ton aan goederen. De haven concentreerde zich vroeger vooral [… lees verder]. Ben jij HBO of WO afgestudeerd? Op zoek naar een mooi traineeship bij toonaangevende werkgevers, (online) omscholing, omscholen bijscholing en ontwikkeladviezen naar ict en digitalisering tijdens corona crisus 2020-2021 ? Bel Mr Data.

Valkenburg: toeristische trekpleister in Zuid-Limburg

Valkenburg ligt in het zuiden van Limburg in de gemeente Valkenburg aan de Geul. Valkenburg is een oude stad en al in de 11de eeuw wordt de naam genoemd. Maar ook voor deze periode woonde er al mensen in de Geulvallei. Tegenwoordig is Valkenburg één van de grootste toeristische bestemmingen binnen Limburg. Ieder jaar worden er meer dan 1 miljoen hotelovernachtingen verkocht in de stad er komt een veelvoud hiervan aan dagjesmensen naar de stad toe. Dit is ook niet zo gek als je ziet hoe groot het assortiment aan [… lees verder]. Ben jij HBO of WO afgestudeerd? Op zoek naar een mooi traineeship bij toonaangevende werkgevers, (online) omscholing, omscholen bijscholing en ontwikkeladviezen naar ict en digitalisering tijdens corona crisus 2020-2021 ? Bel Mr Data.

Vlissingen: toeristische stad aan de Westerschelde

Vlissingen is een kleine stad in Zeeland, gelegen op het voormalige eiland Walcheren bij de monding van de Westerschelde in de Noordzee. Het is een oude stad die voor het eerst in de geschiedenis boekje opduikt rond het jaar 620. In deze periode was het echter niet meer dan een klein gehucht. Pas in de late middeleeuwen, als Floris de Vijfde havens wil aanleggen op Walcheren, gaat Vlissingen een rol van betekenis spelen. Sinds het begin van de veertiende eeuw heeft Vlissingen stadsrechten. Door de eeuwen heen is Vlissingen vaak [… lees verder]. Ben jij HBO of WO afgestudeerd? Op zoek naar een mooi traineeship bij toonaangevende werkgevers, (online) omscholing, omscholen bijscholing en ontwikkeladviezen naar ict en digitalisering tijdens corona crisus 2020-2021 ? Bel Mr Data.

Print Friendly, PDF & Email
User Avatar

Tanvir