Mr Data Business School | Mr Data Consulting | Mr Data E-Learning | XADAT.NL

ANALYTICS Belgische bedrijven zijn bang voor een tekort aan “Big Data”-specialisten

76% van de Belgische bedrijven beschouwen de “Big Data” als een goed middel om hun beslissingen te verbeteren. Maar de IT-sector vreest een tekort aan medewerkers die over de nodige vaardigheden beschikken, zo blijkt uit een enquête die werd uitgevoerd door EMC.
Bedrijven in de Benelux zijn zich meer dan ooit bewust van het nut van de “Big Data”, zo blijkt uit een enquête die EMC deed bij 200 Belgische en Luxemburgse IT-besluitvoerders. Met recht en reden, want 76% van de ondervraagde personen beschouwen deze befaamde volumineuze gegevens (moeilijk te verwerken met de klassieke tools voor het beheren van databases) als een belangrijke bondgenoot bij het nemen van de beste beslissingen. Ongeveer de helft van de ondervraagde personen (tegenover 40% vorig jaar) zijn er trouwens van overtuigd dat bedrijven die Big Data gebruiken, er een competitief voordeel uit halen. Zeker omdat een kwart van de bedrijven toegeven dat ze er al bewijzen van hebben gekregen.
Concreet zou de exploitatie van Big Data bedrijven de mogelijkheid bieden om hun kansen op succes op de markt te versterken: 26% van de ondervraagde bedrijven geeft trouwens toe dat ze een competitief voordeel behalen door systematisch Big Data-tools te gebruiken. De populairste zijn de distributed architectures (34%), het beheer van bedrijfscontent (27%) en de hoogpresterende informatica (34%).
Van de 30% Belgische bedrijven die zeggen dat ze geen intentie hebben om Big Data-technologieën te gebruiken (vorig jaar waren ze nog met 50%) verklaart nochtans bijna de helft dat ze nog geen precies idee hebben van de return on investment (ROI). Maar vooral het feit dat er intern niet voldoende competenties beschikbaar zijn, wordt met de vinger gewezen!
Bron:
https://www.digimedia.be/News/nl/15235/belgische-bedrijven-zijn-bang-voor-een-tekort-aan-big-data-specialisten.html
Print Friendly, PDF & Email
User Avatar

Tanvir