Mr Data Business School | Mr Data Consulting | Mr Data E-Learning | XADAT.NL

I found a Hotel in a crane in amsterdam but realised it was the most expensive hotel in Amsterdam.. as you can rent out the whole crane for over £4391.

 

https://www.youtube.com/watch?v=YgRtF2Vv5hk

31 x bezienswaardigheden in Amsterdam die je moet zien op je citytrip

 8 april 2020 in Amsterdam1 reactie

Amsterdam is de perfecte plek voor een citytrip. Sommige toeristen trekken misschien naar Amsterdam trekken voor het imago van seks- en drugsstad, maar er zijn heel wat andere redenen om Amsterdam te bezoeken.

Het symbool van de Nederlandse hoofdstad is de grachtengordel, maar je vindt er ook heel wat musea over de geschiedenis van de stad en over grote kunstenaars. Breng bijvoorbeeld eens een bezoekje aan het Anne Frank Huis of het Rembrandthuis en vergeet ook zeker de hoogste schommel van Europa niet!

Mis niets tijdens je bezoek aan de stad met onze gratis stadswandeling door Amsterdam. Liever op stap met een begeleide tour? Boek je rondleiding online bij Getyourguide.

Tickets & tours Amsterdam

Veel zien en doen in Amsterdam?
Koop dan een Amsterdam City Pass vanaf € 50, zo kan je gratis rondvaart op de grachten doen, krijg je gratis toegang tot musea (met skip the line toegang) + tal van kortingen.

Liever losse tickets voor bezienswaardigheden kopen?
– Enkel toegangsticket kopen voor een museum (zo kan je de wachtrijen overslaan)
– Rondvaart op de grachten van Amsterdam doen voor € 12?
– Een begeleide wandeling door het Red Light District van Amsterdam?

 1. Rondvaart op de grachtengordel

Wie aan Amsterdam denkt, denkt waarschijnlijk meteen aan de grachtengordel. De grachten van Amsterdam zijn overal en je hoeft ze dan ook zeker niet te zoeken. De grachten werden zo’n 400 jaar geleden gebouwd en werden meteen het belangrijkste symbool van de stad. Sinds 1999 staan ze zelfs op de UNESO Werelderfgoedlijst. Je kan ze dan ook eigenlijk niet overslaan.

Maak een mooie wandeling langs de grachten of huur een fiets om ze te verkennen. Of waarom niet meegaan met een rondvaart over de Amsterdamse kanalen? Zo kan je de stad vanop het water voorbij zien glijden en vaar je onder de mooiste bruggen van de stadTickets boeken voor een rondvaart kosten € 15 en tijdens een rondvaart van 75 minuten zie je zo de mooiste plekjes van Amsterdam.

Lees meer over onze rondvaart op de Amsterdamse grachten in onze blogpost.

 1. De Dam

De Dam is het hart van Amsterdam en de stad dankt ook zijn naam aan de plek. Aan het plein ligt het Koninklijk Paleis, de Nieuwe Kerk en het Nationaal Monument waar onder andere de Tweede Wereldoorlog wordt herdacht. Amsterdam bezoeken zonder naar de Dam te gaan is geen goed idee. Breng een bezoekje aan het Koninklijk Paleis op de Dam, zo kan je er de marmeren Burgzaal bewonderen en kunstwerken uit de Gouden Eeuw.

Koop je voorrangstickets online voor €10 (incl. audiogids), zo hoef je niet aan te schuiven aan de deur en kan je direct naar binnen.

 1. Anne Frank Huis

Voor de Tweede Wereldoorlog vluchtte de familie Frank naar Nederland om de Joodse vervolging in Duitsland te ontlopen. Eenmaal in Nederland ontkwamen ze er echter ook niet aan en moesten ze zich verstoppen in het achterhuis van het pand waar Otto Frank woonden. Zijn dochter Anne hield in die periode een dagboek bij, waarin ze het leven in het achterhuis beschreef.

De familie Frank werd uiteindelijk verraden en de meeste familieleden lieten hun leven in één van de Duitse kampen. Later werd het dagboek van Anne uitgegeven en werd het achterhuis omgebouwd tot een museum. Tijdens een bezoek aan het Anne Frank Huis leer je meer over de familie en over het verborgen Joodse leven tijdens de oorlog.

Je kan je tickets voor het Anne Frankhuis enkel via de officiële website kopen (dit is een van de drukst bezochte musea in Nederland). Wil je nog meer te weten komen over Anne Frank, dan kan je met een gegidste wandeling mee door Amsterdam. Meer weten over het Anne Frankhuis? Lees onze blogpost.

Wil je graag meer weten Anne FrankGa mee met een gegidste wandeltocht door Amsterdam en ontdek het verhaal van Anne en het achterhuis.

 1. De Wallen van Amsterdam

Amsterdam staat overal bekend om haar ‘red light district’, ook wel bekend als de Wallen. Het is daarom een plek waar je als bezoeker zeker eens moet passeren. Doe dat vooral wanneer het al donker is, want dan kleurt de omgeving helemaal rood door alle neonlichten. Er is ook de mythe van het ‘blue light district’, veel toeristen denken ten onrechte dat er in de ramen met een ‘blue light’ transseksuele sekswerkers aan het werk zijn. Deze mythe is ooit ontstaan door slecht ingelichte reisgidsen en is nu een eigen leven gaan leiden.

Er zijn z’on 750 prostituees per dag in Amsterdam werkzaam, dit gaat van raamprostitutie, striptenten tot seksclubs. Niet tegenstaande de activiteiten, is deze buurt zeker niet gevaarlijker dan de rest van Amsterdam.

Onze tip: Het is ook mogelijk om een begeleide tour te volgen langs de Wallen om meer over de plek te leren, met sappige anekdotes en geschiedenis. Boek je tour vanaf € 16

 1. Casa Rosso

Ben je op de Wallen dan is het misschien een verleidelijk idee om eens in het wereldberoemde Casa Rosso binnen te gaan? Dit is een erotische theater in de Wallen van Amsterdam. Casa Rosso heeft elke avond erotische live shows, wat dacht je van een striptease shows, soft SM of de bekende Banana Show? Zet je neer in de comfortabele stoelen van de lounge en geniet er van dit zinnenprikkelende theater. Opgelet enkel voor +18, is elke dag open van 19u tot 3u.

Koop je tickets voor Casa Rosso online, er zijn ook combitickets te koop ingang + 2 drankjes waardoor je flink kan besparen.

 1. Het Rijksmuseum

Het Rijksmuseum is het grootste museum van Nederland en heeft ook de meest uitgebreide kunstcollectie van het land. Tijdens je bezoek aan het Rijksmuseum kom je langs werken van de grootste kunstenaars van Nederland, waaronder Rembrandt van Rijn en Johannes Vermeer, maar ook grote werken van andere bekende kunstenaars. Zo is er bijvoorbeeld een aparte vleugel toegewijd aan Aziatische kunst.

Het Rijksmuseum heeft ook een indrukwekkende collectie van Delfts Blauw en houten poppenhuizen. Vergeet natuurlijk niet een bezoek te brengen aan hét bekendste werk in het museum, de Nachtwacht van Rembrandt. Let wel op, dit werk wordt vanaf juli 2019 ter plekke onderzocht waardoor het werk achter een glazen wand komt te staan en het deels geblokkeerd kan worden door onderzoekers en hun apparatuur.

Onze tipBoek je tickets voor het Rijksmuseum online vanaf € 21, zo sla je de wachtrij over en ben je zeker dat je op je gewenste dag en uur naar binnen kan.

 1. Het Van Gogh Museum

Het Van Gogh Museum ligt vlakbij het Rijksmuseum aan de andere kant van het Museumplein. Zoals de naam al doet vermoeden is dit museum helemaal gewijd aan de schilder Vincent van Gogh. Je vindt hier dan ook een grote collectie van meer dan 200 schilderijen, maar ook etsen en meer dan 500 tekeningen zijn tentoongesteld.

Verder vind je er brieven die Vincent aan zijn broer Theo heeft geschreven, andere belangrijke objecten uit zijn leven en werken van bevriende schilders die van Gogh hebben geïnspireerd of door hem zijn geïnspireerd.

Onze tip: Boek je ticket online voor € 20, zo hoef je niet in de rij aan te schuiven + ben je zeker dat je in het museum kan. (soms zijn de wachtrijen zo lang dat je niet meer op dezelfde dag erin kan).

 1. Het Rembrandthuis

In de Jodenbreestraat staat een prachtig oud herenhuis met rode luiken. Dat is het Rembrandthuis, waar Rembrandt tussen 1639 en 1658 gewoond heeft. Het museum is volledig heringericht zoals het er in de tijd van de schilder uitgezien zou hebben, met meubels en objecten van Rembrandt zelf. Daarnaast kan je hier ook heel wat van zijn kunstwerken bewonderen en er is ook een expositie van werken van nieuwe schildertalenten.

Verder kan je in de studio van Rembrandt een demonstratie zien hoe zelf verf kan maken van pigment en olie.

Onze tip: Wil jij ook graag terug naar de tijd van Rembrandt? Koop je ticket online voor € 14, en beleef een dag uit de 17 de eeuw.

 1. Ajax Stadion: Johan Cruijff ArenA met gids

Voel het kloppende hart van Ajax tijdens een 75-minuten durende tour door de Johan Cruijff ArenA. De enthousiaste gids vertelt je van alles over het stadion en over Ajax, en neemt je mee naar de dugout, het veld en andere delen die normaal gesloten zijn.

Ook wanneer je niet perse voor Ajax bent maar wel van alles rondom het voetballen houdt is het bezoeken van het stadion een toffe activiteit. Boek je stadion tour online met gids voor € 15.

 1. Het Amsterdam Museum

Wist je dat Amsterdam in enkele eeuwen uitgegroeid is van een klein vissersdorpje tot één van de grootste en machtigste handelssteden ter wereld? In het Amsterdam Museum duik je de geschiedenis van de stad en kom je meer te weten over de graafwerken en de macht van de stad tijdens de periode van de Verenigde Oost-Indische Compagnie. Daarnaast vertelt het museum ook meer over de belangrijkste gebeurtenissen in Amsterdam in de 20e eeuw en over de recente geschiedenis van de stad.

Onze tip: Wist je dat we een speciale Museumwandeling door Amsterdam hebben uitgewerkt? Ga wandelen tussen kunst en kitsch.

 1. EYE Amsterdam

Het EYE Amsterdam is een opvallend wit gebouw aan het IJ, tegenover het Centraal Station van Amsterdam. In het EYE Amsterdam vind je het filmmuseum van de stad waar je in de wereld van de film kan duiken. Er worden exposities gehouden over de filmgeschiedenis en over het maken van een film zelf die regelmatig aangevuld worden met tijdelijke tentoonstellingen over grote namen uit de filmwereld.
Daarnaast kan je in het EYE ook gewoon een film bekijken. Je zal er geen grote blockbusters uit Hollywood op de affiche zien staan, maar wel minder bekende arthouse-films.

Wil je graag het filmmuseum bezoekenKoop dan zeker een I amstardam City Card, hiermee kan je het museum gratis bezoeken.

 1. Het Vondelpark

Wanneer je naar rust snakt tijdens je bezoek aan Amsterdam is het Vondelpark de plek waar je zijn moet. Het Vondelpark is het stadspark van Amsterdam en is sinds 1996 ook een rijksmonument. In de warme zomerdagen komen er veel mensen sporten, picknicken, barbecueën of heerlijk ontspannen in de zon.

Bezoek ook zeker het Vondelpark Openluchttheater tijdens de zomermaanden en koop een drankje in het vondelparkpaviljoen VondelCS. Er worden dan concerten, theater- en dansvoorstellingen opgevoerd in het park.

Het park op een andere manier verkennen? Wat dacht je van een georganiseerde fietstocht langs de steegjes en geheimen van Amsterdam? Je fietst door het Vondelpark maar je komt ook langs de leukste plekjes van Amsterdam, waar toeristen anders nooit komen.

 1. De Oude Kerk

De Oude Kerk werd in de veertiende eeuw gebouwd ter ere van Sint-Nicolaas en is daarmee het oudste nog overeind staande gebouw in Amsterdam. Er werd vijf eeuwen lang gebouwd en verbouwd aan het bakstenen gotieke gebouw. Binnen vind je veel graven van bekende Nederlanders zoals van de zeeheld Jacob van Heemskerck en van de eerste vrouw van de schilder Rembrandt. Ook zijn er nog drie orgels te vinden in de kerk.

Tot 1578 was het een katholieke kerk die de naam St. Nicolaaskerk droeg. Daarna werd het gebouw overgedragen aan de protestanten en veranderde de naam. Hoewel je deze kerk kan afhuren voor feesten en evenementen, blijft ze ook nog steeds de functie van protestantse kerk vervullen. De kerk is tegen betaling te bezoeken.

 1. De Beurs van Berlage

Op het Beursplein doen de meest merkwaardige objecten dienst als gaslantaarns. Van hieruit heb je ook een goed zicht op de toren van het beursgebouw, de Beurs van Berlage. Daar staat het opschrift “Beidt uw tyd”, aan de overzijde van de toren staat “Duur uw uur“. Deze teksten willen de beleggers aanzetten voorzichtig te zijn, hun tijd te nemen, om dan pas hun slag te slaan.

Sedert eind vorige eeuw is dit gebouw niet meer in gebruik als beursgebouw. Het is nu een evenementenhal met kantoren. Zowel tijdelijke tentoonstellingen als optredens staan hier op de affiche. Het gebouw is niet te bezoeken behalve voor georganiseerde rondleidingen. Tijdens de rondleiding kan de toren beklommen worden.

Onze tip: Wist je dat onze stadswandeling door Amsterdam gratis kan downloaden? De ideale manier om zelf Amsterdam te ontdekken.

 1. Het Concertgebouw

Het Concertgebouw van Amsterdam werd in 1883 gebouwd volgens het ontwerp van architect Adolf Leonard van Gendt. Het nieuwe gebouw werd al snel een heel geliefd monument van de Amsterdammers. Het gebouw kent drie zalen waar jaarlijks zo’n 800 concerten worden gehouden. Het is één van de best bezochte concertzalen voor klassieke muziek.

 1. De A’DAM Toren

De A’DAM Tower is de plek waar je heen moet voor een prachtig panoramisch uitzicht over de stad. Op de Lookout op het dak vind je daarnaast ook een bar waar je een drankje kan halen. Wie geen hoogtevrees heeft kan er ook op de hoogste schommel van Europa zitten. Op maar liefst 100 meter hoogte kan je hier boven de stad schommelen. De naam van de toren verwijst enerzijds naar de naam van de stad, maar is ook een afkorting voor Amsterdam Dance en Music. De toren is de creatieve speelhoek van de stad. Onder andere de A’dam Music School en een evenementenbedrijf zijn in de toren gevestigd.

Tickets voor de A’DAM Lookout kan je makkelijk online kopen voor € 16, daarnaast ontvang je achteraf nog een foto van je meest scary moment.

 1. Het Magna Plaza

Het Magna Plaza is een minder bekend monument van de stad en ligt verstopt achter het Paleis op de Dam. Het gebouw deed ooit dienst als postkantoor, maar is tegenwoordig een luxueus winkelcentrum vergelijkbaar met de Galeries Lafayette van Parijs en Harrods in London. Net als veel andere monumenten in de stad is ook het Magna Plaza opgenomen in de UNESCO Werelderfgoedlijst en is dan ook zeker een bezoekje waard.

 1. He Hua Tempel

De Chinese FGS He Hua tempel (uitgesproken als “gguh ggwaa”) – wat lotusbloem betekent in het Chinees – is de grootste boeddhistische tempel van zijn soort in Europa. De tempel is opgetrokken in de traditionele Chinese paleisstijl. Het volledige bouwwerk is samengesteld uit veschillende symbolen: de toegangspoort stelt de poort voor naar de kloosters in de bergen, de trappen leiden je in het boeddhisme stap voor stap naar het hoogste wat je kan bereiken, en de draken op het dak moeten de kwade geesten wegjagen. Je kan de tempel bezoeken en er een rondleiding krijgen.

Ben je in voor de Chinese keuken dan zit je hier alvast goed bij een van de vele Aziatische restaurants in de buurt, een souvenir op de kop tikken kan ook niet echt mogelijk zijn in een van de vele winkeltjes. Nog meer ontdekken? Download ook onze gratis reisgids Amsterdam.

 1. De Waag

De Waag was vroeger een stadspoort op het water. Samen met de Munttoren is dit de enige nog overblijvende stadspoort van Amsterdam. De functie viel echter weg toen de stadsmuur begin 17de eeuw werd afgebroken. Het gebouw kreeg toen allerlei andere functies, waaronder functie als “waag”, een gebouw waar goederen werden gewogen, en huisvestte ook de gilden. Je kan het pand niet bezoeken. Een deel ervan wordt verhuurd als restaurant (In de Waag) en een ander deel aan de Waag Society (instituut voor kunst en wetenschap).

 1. Ons’ Lieve Heer op Solder

Eind 16de eeuw was het voor katholieken verboden om nog erediensten te houden. Het resultaat was dat er dan stiekem erediensten gehouden werden in herenhuizen, zoals bij Ons’ Lieve Heer op Solder, waar op zolder een kerk werd gebouwd. Andere delen van het huis werden gebruikt voor bezoekers en gesprekken met de priester. Het gebouw aan Oudezijds Voorburgwal 40 is nu ingericht als museum en geeft je een interessante kijk op het leven in de 16de eeuw.

Wil je graag zelf de Verborgen kerk bezoeken? Koop je tickets online en sla de wachtrij over, tickets kosten € 12,5

 1. Madame Tussauds Amsterdam

Je Madame Tussauds voorstellen hoeft waarschijnlijk niet. In Amsterdam munten ze uit door hun ideale locatie op de Dam, de meest centrale plaats in de stad. Ook is de vestiging één van de beste van Madame Tussauds. Uiteraard kan je er bekende sterren zien alsof ze in levende lijve naast je staan. Zo kan je met Anne Frank of Van Gogh op de foto, ook het Nederlandse Koningshuis kan je er ontmoeten. Maar Madame Tussauds staat ook voor een unieke belevenis die jaarlijks een grondige wijziging ondergaat. Boek je tickets voor € 20,5.

Onze tip: Wil je het wassen beelden museum Madame Tussauds bezoeken? Sla de wachtrijen over en bestel je tickets online, zo kan je al snel € 4 per persoon uitsparen.

 1. Westerkerk

De 17de eeuwse Westerkerk steekt boven alle gebouwen uit en kun je gemakkelijk herkennen door de keizerskroon op de 87 meter hoge toren. Deze werd aangebracht ter ere van Maximiliaan van Oostenrijk. In deze protestantse kerk is Rembrandt begraven, maar men weet zijn graf niet meer te vinden. Opnieuw valt het op dat er kleine winkeltjes tegen de gevel aan zijn gebouwd. Alsof het kuikentjes zijn, die schuilen bij moeder.

 1. Begijnhof Amsterdam

Het Begijnhof werd gesticht in de 14de eeuw en ligt in het hartje van de stad. Als je binnenkomt zal je links een houten huis zien dat zou dateren van de 15de eeuw. De meeste huizen die je ziet zijn 17de en 18de eeuws. Ze werden grondig gerestaureerd en mogen alleen bewoond worden door vrouwen. Alhoewel er al 40 jaar geen begijnen meer zijn, is het nog steeds zo, dat er geen mannen wonen binnen de muren. Deze oase van stilte en groen heeft een mooie Engelse kerk. Deze kerk is sinds de 17de eeuw gevestigd in de voormalige Begijnhofkerk, die de begijnen hadden moeten afstaan aan de Engelsen. Recht tegenover de ingang zie je de katholieke kapel, die het verlies van de Begijnhofkerk moest compenseren.

 1. Coffeeshops in Amsterdam

Wie Amsterdam zegt, zegt ook al snel wiet en coffeeshops. Al heeft het stadsbestuur al strengere regels opgelegd voor het kopen van joints en wiet toch zijn er momenteel nog altijd zo’n 110 coffeeshops in Amsterdam te vinden. Sinds het rookverbod van kracht is in de horeca is het natuurlijk raar dat je naar een coffeeshop gaat maar eigenlijk naar een aparte ruimte moet om een joint te roken.

Ben je nieuwsgierig hoe een coffeeshop eruit ziet, loop gewoon even binnen, kopen of consumeren is er niet verplicht. De bekendste coffeeshop van Amsterdam is waarschijnlijk wel The Bulldog.

Wil je meer te weten komen over coffeeshops en wiet, dan kan je het coffeeshop museum bezoeken of ga mee met een gids die je alle in-en outs van de wiet business weet te vertellen in een gegidste wandeling.

 1. Heineken Experience

Heineken is één van de 3 grootste bierbrouwers ter wereld. De groene flesjes met daarop een rode ster zijn zo goed al overal te verkrijgen. De Heineken Experience is een interactieve tentoonstelling waarin je alles te weten komt over het Nederlandse biermerk, je kan echter ook zelf aan de slag om bier te brouwen.

Je kan online je tickets voor de Heineken Experience kopen voor € 18, met een proeverij op het eind.

 1. Foodhallen Amsterdam

Ben je in Amsterdam en wil je graag wat culinair experimenteren, dan moet je zeker eens een bezoekje brengen aan de Foodhallen. In overdekte foodmarkt in de wijk Oud-West (Bellamyplein), kan je genieten van een drankje of een hapje bij een van de 30 kraampjes. Culinaire start-ups komen je hier graag culinair verrassen.

 1. Rembrandtplein

Het Rembrandtplein is ruim voorzien van restaurants, terrasjes en andere uitgaansgelegenheden, b.v. de Escape (discotheek) en De Kroon (café-restaurant, prachtig oud interieur!). Het is daardoor één van de bekendste uitgaansgebieden van Amsterdam, en de ideale plek om even uit te rusten!

Op het plein bevindt zich een beeld van de naamgever, Rembrandt, het oudste nog bestaande standbeeld van de stad. Een bronzen opstelling van zijn beroemdste schilderij, De Nachtwacht, staat er soms wel, soms niet. Je moet geluk hebben. Op nummer 47 zie je de voormalige Amsterdamse Bank, nu Booking.com, gebouwd door Berlage. Verder is er een waterpartij met rotsfontein.

 1. Tuschinski

Tuschinski is tegenwoordig onderdeel van de Pathé bioscopen en heeft 6 zalen. Er zijn regelmatig Nederlandse premières met rode loper en paparazzi. Het gebouw is vernoemd naar zijn grondlegger Abraham Tuschinski die het heeft laten bouwen naar zijn smaak en inzicht. De stijl is een mengeling van Jugendstil, Art Deco en Amsterdamse School. Het hele interieur tot en met de lampen, tapijten, wandbekleding, muur- en plafondschilderingen maken deel uit van het totaalconcept. Naast film werden er aanvankelijk ook variéténummers ten tonele gebracht.

Het is één van de mooiste filmtheaters van Europa.

 

 1. De Gouden Bocht

Tussen Leidsestraat en Vijzelstraat kan je de Gouden Bocht vinden, hier vind je de duurste en meest exclusieve huizen van de Herengracht. Sinds de 17e eeuw wonen hier de rijkste Amsterdammers. De gronden die beschikbaar kwamen naar de zogenaamde Vierde Uitleg van Amsterdam in de 17e eeuw waren groter dan op de andere plaatsen in Amsterdam. Men liet hier toen kleine stadspaleizen bouwen, die zowel binnenin als aan de buitenkant pure luxe en rijkdom uitstralen.

Op de Herengracht 466 vind je het huis van burgemeester Joan Geelvinck. Dit huis werd in 1769 verkocht voor voor 250.000 gulden (nu ongeveer 15 miljoen euro). Tijdens een rondvaart over de grachten kan je dit stukje Amsterdam bewonderen.

 1. De Jordaan

De Jordaan wijk ligt in het centrum van Amsterdam vlakbij de Prinsengracht. Hier vind je vooral veel leuke winkeltjes, typische Hollandse kroegen en trendy restaurantjes. Ga er even langs op de Noordermarkt en ga er snuisteren tussen de leuke spullen. Je kan in de Jordaan ook een bezoekje brengen aan het Woonbootmuseum of het Kaasmuseum.

De naam Jordaan gaat terug tot begin van de jaren 1700 waar voor het eerst Jordaan wordt gebruikt. Met de Jordaan bedoelde men de Prinsengracht. Anderen beweren dan weer dat de naam komt van de Franse migranten die er toen woonden, en de verbastering van het woord “jardin”.

 1. Negen Straatjes Amsterdam

De Negen Straatjes zijn – hoe kan het ook anders – negen straatjes in de Jordaan waar winkelen centraal staat. Er zitten allerlei leuke boetiekjes, flagship stores van grote merken, eettentjes, cafeetjes, pop-up stores…. Het is er een gezellige drukte. Er is een paar jaar geleden ook een Nederlandstalige film opgenomen: Hartenstraat, vernoemd naar één van de straatjes.

Het gebied ligt tussen de Prinsengracht en Singel in. Veel van de straatnamen herinneren aan de handelaren en ambachtslieden die er vroeger woonden en werkten, en gespecialiseerd waren in het verhandelen en bewerken van huiden van reeën, herten, wolven, beren… Neem de tijd om rustig tussen de winkeltjes en eettentjes door te lopen en het allemaal in je op te nemen, te shoppen en/of iets te nuttigen.

Wil je graag Amsterdam ontdekken met een local? Een unieke photo shoot tour doen? Dat kan, boek je tour online.

 1. Daguistappen vanuit Amsterdam

Keukenhof

Met z’n duizenden komen ze elke jaar naar Keukenhof bij Lisse om er van alle kleurenpracht van de vele bloemen te genieten. Deze toeristische attractie lokt dan ook heel wat buitenlanders, maar ook (hobby)tuiniers en fotografen kunnen er hun hart ophalen.

Lees meer over ons bezoek aan Keukenhof en de bloemenvelden in de omgeving op onze aparte blog.
Boek je tour vanuit Amsterdam naar Keukenhof online voor € 39.

Zaanse Schans

De Zaanse Schans, gelegen in Zaandam, een regio ten noorden van Amsterdam brengt je terug naar de 17de en 18de eeuw. De regio bestaat uit molens, historische gebouwen en musea die een kijkje geven in het leven van de jaren 1600-1700. Of beter gezegd, de geschiedenis komt hier terug tot leven in de Zaanse Schans. Wil je ook een bezoekje brengen aan de Zaanse Schans tijdens je verblijf in Amsterdam? Boek je tour online vanaf € 27.

Giethoorn

Giethoorn wordt ook wel het Venetië van het Noorden genoemd, en dat is met haar grachtenstelsel en haar meer dan 170 bruggetjes niet onterecht. Gelegen in de kop van Overijssel, werd hier in de 12de eeuw voor het eerst in Nederland een veenkolonie gesticht.

Een bijzonder dorpje waar de huizen daken hebben van riet en waar de bewoners nog met de stootkar of kruiwagen spullen naar hun huizen brengen. Hier rijden geen auto’s maar varen de bootjes tussen de huizen. Wil jij ook deze bijzondere plek ontdekken? Boek je tour vanuit Amsterdam online vanaf € 89.

 1. Weetjes over Amsterdam

 • Traditioneel trouwt het Nederlandse staatshoofd in Amsterdam. Ook de kroning vindt plaats in de hoofdstad, hoewel de Nederlandse regering in Den Haag zetelt.
 • De Amsterdammers zijn een beetje de New Yorkers van Nederland: direct, fresh, en laconiek.
 • In 1928 hostte Amsterdam de Olympische spelen. Het oude atletiekstadion in Zuid getuigt er nog van.
 • De bijnaam van Amsterdam is Mokum, het Hebreeuwse woord voor stad.
 • Amsterdam heeft meer fietsen dan inwoners. Je zou het niet zeggen, als je meemaakt hoevaak fietsen ongevraagd van ‘eigenaar’ wisselen!
 • Amsterdam telt met 1281 vier keer meer bruggen dan Venetië.
 • Heldhaftig, vastberaden en barmhartig, is het devies van Amsterdam. De drie St. Andreaskruizen in het stadswapen symboliseren dit.
 • Jajem is Amsterdams voor jenever en een pikketanissie is een borreltje.
 • Het eerste homohuwelijk ter wereld is gesloten in Amsterdam in 2001.
 • Amsterdam is gebouwd op palen. Een gemiddeld huis telt er 10.
 1. Filmpje: de hoogste schommel van Europa!

Benieuwd naar het uitzicht vanop de A’DAM Lookout in Amsterdam? In dit filmpje kan je al even genieten van het mooie uitzicht. Om op de hoogste schommel van Europa te zitten, zal je wel zelf naar Amsterdam moeten reizen!
Zelf ook eens doen? Tickets voor de A’DAM Lookout kan je makkelijk online kopen. 

 1. Waar overnachten in Amsterdam?

Op zoek naar een slaapplaats tijdens jouw verblijf in Amsterdam? Dan raden wij je aan om vooral te zoeken in de buurt van het Centraal StationJordaanGrachtengordel en MuseumkwartierOntdek zeker onze 7 favoriete hotels in Amsterdam.

Waar overnachten in Amsterdam?

 

Op zoek naar een leuk hotel in Amsterdam? Wij verbleven in het DoubleTree hotel nabij het Centraal Station. Met een prachtig uitzicht + parking voorzien (mocht je niet met de trein komen).

 1. Wil jij ook niets missen tijdens jouw verblijf in Amsterdam?

Herkenbaar: Je wil er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je citytrip in Amsterdam? Dan is er goed nieuws, want wij deden alvast al het opzoekingswerk voor jou. Koop onze reisgids Amsterdam met meer dan 87 bezienswaardigheden en uitgestippelde stadswandelingen. Eerst uitproberen? Download alvast je gratis preview reisgids Amsterdam.

 

World’s Best Places to Visit

With a world full of fascinating destinations, choosing the perfect vacation spot can present a challenge. That’s why U.S. News used expert opinions, reader votes and current trends – and evaluated sights, cultures, scenic beauty, food scenes and more – to compile this list of the world’s best places to visit. Use these recommendations to craft your travel bucket list, and cast your vote below to help us determine next year’s list. To fuel your wanderlust even more, take a photo tour of the World’s Best Places to Visit. (Note: Some of the below destinations may be affected by the coronavirus outbreak. Check with the CDC and the U.S. Department of State before traveling.)

SUMMARY

  • Belongs on List?

   Yes

   No

   South Island, New Zealand

   #1 in World’s Best Places to Visit

   New Zealand’s South Island brims with majestic landscapes at every turn, from dramatic mountains to fjords to glaciers. Here, you can explore Fiordland National Park, a UNESCO World Heritage Area, or gaze at the starry skies at Mount John Observatory. You can also indulge your inner daredevil in Queenstown, explore two of the most accessible glaciers in the world on the country’s west coast or sample delicious food and wine in the Marlborough region.

  • View 55 Photos
   Belongs on List?

   Yes

   No

   Paris

   #2 in World’s Best Places to Visit

   Every day, the magnetic City of Light draws visitors from around the globe who come to see iconic attractions like the Eiffel Tower, the Louvre and the Arc de Triomphe. But what travelers really fall in love with are the city’s quaint cafes, vibrant markets, trendy shopping districts and unmistakable je ne sais quoi charm. Get lost wandering along Paris’ cobblestone streets, or grab a croissant and relax on the banks of the Seine for hours.

    READ MORE

  • View 27 Photos
   Belongs on List?

   Yes

   No

   Bora Bora

   #3 in World’s Best Places to Visit

   What this small island may lack in size it makes up for in sheer tropical beauty. Here, you’ll find picturesque beaches, lush jungles and luxurious resorts. The island’s dormant volcano, Mount Otemanu, makes for a great photo-op or challenging hike, and the friendly Bora Bora locals can help you catch a glimpse of the island’s best sights during an off-road excursion. To relax, head to Matira Beach for crystal-clear water and soft sand. Although a trip to Bora Bora is very expensive, most travelers say it’s worth every penny.

    READ MORE

  • View 23 Photos
   Belongs on List?

   Yes

   No

   Glacier National Park

   #4 in World’s Best Places to Visit

   Snow-capped peaks and azure lakes are just two reasons why Glacier National Park is one of the most-visited parks in the United States. There are more than 700 miles of hiking trails in this Montana park, plus 13 designated areas for camping. In winter, travelers can enjoy snowshoeing and skiing, while  summer is when vacationers can go swimming and whitewater rafting, among other popular activities. For those who’d rather admire their surroundings from their car, a scenic drive along Going-to-the-Sun Road can’t be missed.

    READ MORE

  • View 62 Photos
   Belongs on List?

   Yes

   No

   London

   #5 in World’s Best Places to Visit

   London is a world unto itself. The eclectic neighborhoods, which house a blend of historical landmarks and modern-day attractions, can keep you occupied for days. If it’s your first time in London, save time for a visit to the Tower of London, Tate Modern, Buckingham Palace or the British Museum before sitting down to a classic afternoon tea. The best time to travel to London is during the warmer months, but be warned that this is also the busiest and most expensive time of year.

    READ MORE

  • View 44 Photos
   Belongs on List?

   Yes

   No

   Maui

   #6 in World’s Best Places to Visit

   Whether you’re driving along the Road to Hana, enjoying a bird’s-eye view of the lush coastline from a helicopter, snorkeling with sea turtles or simply relaxing on the island’s honey- or black-colored beaches, you’ll find that Maui is unlike any other tropical destination. Don’t miss a chance to visit Haleakala National Park, which is home to the world’s largest dormant volcano. You should also attend a luau for a dose of local culture and a taste of Hawaiian specialties like poi, poke and mahimahi.

    READ MORE

  • View 28 Photos
   Belongs on List?

   Yes

   No

   Tahiti

   #7 in World’s Best Places to Visit

   Travel to this island – the largest in French Polynesia – if you’ve been dreaming of a vacation spent lazing in a lavish overwater bungalow. Beyond the posh resorts, Tahiti boasts black sand beaches, a bustling capital and prime snorkeling and surfing conditions. If you’re looking for more cultural experiences, check out some of the island’s ancient temples or shop at its traditional covered markets. Luxurious five-star resorts abound here, but the easiest (and cheapest) way to experience this paradise is on a cruise.

    READ MORE

  • View 17 Photos
   Belongs on List?

   Yes

   No

   Tokyo

   #8 in World’s Best Places to Visit

   Simply setting foot in Japan’s cosmopolitan capital is an experience within itself. A city known for its bustling streets adorned with flashing neon signs, Tokyo offers visitors a little bit of everything. Foodies won’t be let down by the city’s fresh sushi and hearty ramen. Budding photographers and adrenaline junkies will love taking in the sweeping panoramas from the top of the Tokyo Skytree. Shopaholics will find plenty of must-have designer products in Ginza. And for history buffs, Tokyo offers centuries-old temples and shrines to explore.

    READ MORE

  • View 63 Photos
   Belongs on List?

   Yes

   No

   Rome

   #9 in World’s Best Places to Visit

   When you visit the Eternal City, prepare to cross a few must-see attractions – including the Colosseum, the Trevi Fountain and the Pantheon – off of your bucket list. Additional treasures, such as St. Peter’s Basilica and the Sistine Chapel, can be found in nearby Vatican City. Escape the tourist crowds by taking a twilight stroll along the cobblestone streets of Trastevere, or head to Mercato Centrale Roma to sample local delicacies like gelato and pizza. Before leaving, peruse some of Rome’s lesser-known museums, art galleries and boutiques.

    READ MORE

  • View 17 Photos
   Belongs on List?

   Yes

   No

   Phuket

   #10 in World’s Best Places to Visit

   Located in southern Thailand, Phuket offers something for everyone, especially budget-minded travelers. Everything from accommodations to spa treatments to boat tours come with a low price tag. For stunning scenery, check out the limestone cliffs of Phang Nga Bay and lounge on Phuket’s gorgeous white sand beaches. Other must-sees include Wat Chalong Temple and the Big Buddha. Once the sun sets, take part in the island’s lively nightlife scene.

    READ MORE

  • View 43 Photos
   Belongs on List?

   Yes

   No

   Barcelona

   #11 in World’s Best Places to Visit

   This Spanish city is a feast for the eyes: Visitors can walk past medieval architecture in the Barri Gòtic, snap photos of the intricate Sagrada Família and marvel at Gaudí’s whimsical creations in Park Güell. La Barceloneta Beach and the Parc de la Ciutadella are perfect places to pass the time on a sunny day before checking out the restaurants and bars along Las Ramblas, which buzzes at all hours of the night. For travelers who want to see Barcelona from above, a trek up Tibidabo is a must.

    READ MORE

  • View 37 Photos
   Belongs on List?

   Yes

   No

   Bali

   #12 in World’s Best Places to Visit

   Serene temples and beautiful beaches are the biggest draws to this lush Indonesian paradise. And we do mean lush – the region’s notoriously soggy wet season is best avoided by planning a visit between April and October. Break up your beach time with a visit to Kintamani, home to a towering (and active) volcano and a large lake. If you’re craving an adrenaline rush, rent a scooter and go exploring or hop on one of the island’s many swings to soar above rice terraces and jungles.

    READ MORE

  • View 75 Photos
   Belongs on List?

   Yes

   No

   New York City

   #13 in World’s Best Places to Visit

   New York City hosts infinite urban adventures: You can wander through Central Park, tour the exhibits at the Met, catch a Broadway show or peruse SoHo’s stylish boutiques. At night, admire Manhattan’s glittering skyscrapers from the top of the Empire State Building or the rooftop bar of your trendy boutique hotel. Foodies will also appreciate the Big Apple’s endless restaurant options. If you want to sample a bit of everything, consider signing up for a food tour.

    READ MORE

  • View 35 Photos
   Belongs on List?

   Yes

   No

   Grand Canyon

   #14 in World’s Best Places to Visit

   Measuring roughly 277 miles long, 18 miles wide and a mile deep, the Grand Canyon offers plenty of outdoor activities for everyone from day-trippers to adventure junkies. Hike along the national park’s popular Rim and Bright Angel trails for unparalleled vistas, cool off with a whitewater rafting excursion down the Colorado River or view the dramatic Arizona landscape from above during a helicopter tour.

    READ MORE

  • View 39 Photos
   Belongs on List?

   Yes

   No

   Dubai

   #15 in World’s Best Places to Visit

   Stunning Persian Gulf views, heart-pumping activities and historical landmarks await you in Dubai. This Middle Eastern city is filled with some of the world’s most notable and unique attractions, including the Burj Khalifa, the Dubai Mall and indoor Ski Dubai. But the city still holds onto its heritage, as seen in the Bastakiya Quarter and the traditional Gold and Spice souks. When you need a break from the hustle and bustle of the city, head to Jumeirah Beach’s sandy shore.

    READ MORE

  • Belongs on List?

   Yes

   No

   Machu Picchu

   #16 in World’s Best Places to Visit

   A visit to the “Lost City of the Incas” is not for the faint of heart, but it is often described as life-changing (once you acclimate to the altitude). While the four-day hike along the Inca Trail is challenging, arriving at the Peruvian site during sunrise is well worth the effort, according to past travelers. If you’re not up for the trek, you can also hop on a tourist train to the mountain base for an easier route to the top.

  • View 40 Photos
   Belongs on List?

   Yes

   No

   Sydney

   #17 in World’s Best Places to Visit

   Sydney offers more than just a dizzying array of landmarks, such as the Sydney Opera House, Mrs. Macquarie’s Chair and the Sydney Harbour Bridge, to name a few. This Australian city boasts a warm, sunny climate that is ideal for relaxing or surfing at world-renowned beaches like Coogee, Bondi and Manly. Sydney also offers a long list of seasonal events, including concerts and food festivals. No visit would be complete without visiting museums like the Hyde Park Barracks Museum and the Australian Museum to get an overview of the city’s history and culture.

    READ MORE

  • View 40 Photos
   Belongs on List?

   Yes

   No

   Banff

   #18 in World’s Best Places to Visit

   An Alberta town full of acclaimed restaurants, breweries, boutiques and art galleries, Banff makes for an exciting vacation in every season. Vacationers can spend their days hiking, relaxing in hot springs and boating on the lakes. Banff’s location within the Canadian Rockies also makes it easy for visitors to access Banff National Park, which boasts some of the world’s most beautiful vistas. Inside the park, travelers can admire sweeping views of the Bow River Valley from the Banff Gondola or while schussing the slopes at the park’s three ski resorts.

    

    READ MORE

  • View 40 Photos
   Belongs on List?

   Yes

   No

   Florence

   #19 in World’s Best Places to Visit

   Florence offers plenty of world-famous attractions, including the Duomo, Piazzale Michelangelo and Piazza della Signoria. After appreciating this historic Italian city’s Renaissance architecture and art, sample some of the region’s delectable Tuscan food and wine at Florence’s quaint cafes, gelato shops and ristorantes. Then, cross the Ponte Vecchio to get to the Boboli Gardens, where you’ll find verdant gardens and panoramic views.

    READ MORE

  • View 29 Photos
   Belongs on List?

   Yes

   No

   Yosemite

   #20 in World’s Best Places to Visit

   Year after year, millions of visitors travel to California’s Yosemite National Park to stand in awe of natural wonders like Half Dome and Yosemite Falls. Take in the panoramic views from outlooks like Glacier Point and the Tunnel View. Hit the hiking trails early in the day to avoid crowds looking for the perfect photo-op. To save money, skip the hotel and camp out for the full experience (just be sure to book your spot well in advance).

    READ MORE

  • View 23 Photos
   Belongs on List?

   Yes

   No

   Santorini

   #21 in World’s Best Places to Visit

   Frequently touted as a top honeymoon destination, this Greek isle woos newlyweds every year with its breathtaking sunsets, pastel-hued villages and colorful beaches. Archaeological sites, such as Ancient Thira and Ancient Akrotiri, beckon to history buffs, while central Santorini’s winery tours lure oenophiles. Active travelers will enjoy hiking along the rim of the caldera to witness breathtaking views of the island. For a relaxing daytrip, hop on a boat to Thirassia, then head to Amoudi Bay to watch the sun set while dining alfresco.

    READ MORE

  • View 32 Photos
   Belongs on List?

   Yes

   No

   Yellowstone

   #22 in World’s Best Places to Visit

   Considered by many to be a rite of passage for any American, a visit to this national park in Idaho, Montana and Wyoming will leave you in awe of nature’s power. Marvel at the kaleidoscopic waters of the Grand Prismatic Spring, catch the hourly show put on by the Old Faithful geyser, admire (from a safe distance) the roaming bison in the Lamar and Hayden valleys or simply relax with a picnic at Yellowstone Lake.

    READ MORE

  • View 24 Photos
   Belongs on List?

   Yes

   No

   St. Lucia

   #23 in World’s Best Places to Visit

   Dotted with luxurious boutique hotels, this Caribbean destination is tailor-made for lovebirds and adrenaline junkies. Those in search of relaxation will find it on the island’s unspoiled shorelines (specifically Reduit Beach and Anse Chastanet). Meanwhile, adventure-seekers can test their limits climbing the Pitons or zip lining through the Chassin region’s rainforest. The dry season, December to April, is the most popular (and expensive) time to visit, but budget-conscious travelers can find superb weather and cheaper room rates if they arrive in May or June.

    READ MORE

  • View 27 Photos
   Belongs on List?

   Yes

   No

   Great Barrier Reef

   #24 in World’s Best Places to Visit

   The globe’s largest coral reef system – and one of the original Seven Natural Wonders of the World – touts incredible scenery, whether you view it underwater, from the air or by boat. At Australia’s Great Barrier Reef, you’ll find more than 600 islands and 1,500-plus species of fish. Though plenty of diving and snorkeling spots can be found along Queensland’s coast, to escape the crowds, take an excursion to the Whitsunday Islands.

    READ MORE

  • View 43 Photos
   Belongs on List?

   Yes

   No

   San Francisco

   #25 in World’s Best Places to Visit

   Home to some of America’s most recognizable landmarks – including the Golden Gate Bridge, Fisherman’s Wharf and Alcatraz Island – San Francisco has the ability to satisfy outdoorsy types, foodies and curious wanderers of all ages. Take time to explore the Castro district, eat your way through Chinatown and explore nearby Muir Woods National Monument. If you don’t have time to hit all of the top spots, a scenic ride on one of the city’s historical cable cars is a must.

    READ MORE

  • View 62 Photos
   Belongs on List?

   Yes

   No

   Amsterdam

   #26 in World’s Best Places to Visit

   Famous museums, tulips, canal-lined streets, “coffee shops” and high-end boutiques await you in Amsterdam. Here, you can spend your days gazing at Vincent van Gogh paintings, relaxing in Vondelpark and shopping in the Nine Little Streets area. Immerse yourself in Dutch culture by eating raw herring, or satisfy your sweet tooth with stroopwafels. You can also do as the Dutch do and rent a bicycle to tour the city. If you plan on visiting in spring, don’t miss the Keukenhof gardens, where you can view millions of colorful flowers.

    READ MORE

  • View 21 Photos
   Belongs on List?

   Yes

   No

   Rio de Janeiro

   #27 in World’s Best Places to Visit

   Christ the Redeemer and the shores of Copacabana and Ipanema beaches are only some reasons why you should plan a trip to Rio. In the Marvelous City, you can revel in the sounds of samba in the Lapa neighborhood after strolling along the cobblestone streets of Santa Teresa. Time your visit in February if you want to experience Carnival, though keep in mind that flights and hotels are expensive when this world-famous celebration takes place.

    READ MORE

  • View 19 Photos
   Belongs on List?

   Yes

   No

   Argentine Patagonia

   #28 in World’s Best Places to Visit

   Argentine Patagonia is a must-visit destination if you consider yourself an adventurous traveler. Otherworldly landscapes await you in Southern Patagonia, while endangered species (think: Magellanic penguins) roam Península Valdés– a UNESCO World Heritage Site. Another must-see is Perito Moreno Glacier, which is one of the only glaciers in the world that is growing rather than shrinking. And if you’re up for the challenge, a hike through the surrounding Andes (especially Mount Fitz Roy, or Chaltén) will provide unforgettable views.

    READ MORE

 • View 45 Photos
  Belongs on List?

  Yes

  No

  Costa Rica

  #29 in World’s Best Places to Visit

  From volcanic mountains to verdant rainforests to stunning shorelines, Costa Rica is a Central American gem. Explore the beaches along the Nicoya Peninsula, hike along Arenal Volcano and spot exotic wildlife in remote Tortuguero National Park. If you’re looking for an adrenaline rush, go swimming next to some of the country’s waterfalls or zip lining through its rainforests. Just make sure you plan a visit during Costa Rica’s dry season, or between mid-December and April.

   READ MORE

 • View 21 Photos
  Belongs on List?

  Yes

  No

  Niagara Falls

  #30 in World’s Best Places to Visit

  A spectacular cluster of three waterfalls, Niagara Falls is a must-see if you want a glimpse of some of North America’s best sites. You can experience the falls from below on the famous Maid of the Mist boat tour or marvel at the scene from above in the Skylon Tower. There are also miles of hiking trails around the falls that provide breathtaking views. Regardless of whether you stay on the New York or Canadian side of the falls, you’ll enjoy easy access to all of this natural wonder’s impressive panoramas.

   READ MORE

Vote to Add these Destinations to the Rankings

Maldives

Belongs on List?

Yes

No

Cairo

Belongs on List?

Yes

No

Prague

Belongs on List?

Yes

No

Amalfi Coast

Belongs on List?

Yes

No

Bermuda

Belongs on List?

Yes

No

Jasper National Park

Belongs on List?

Yes

No

British Virgin Islands

Belongs on List?

Yes

No

Cape Town

Belongs on List?

Yes

No

U.S. Virgin Islands

Belongs on List?

Yes

No

Zihuatanejo

Belongs on List?

Yes

No

New Orleans

Belongs on List?

Yes

No

Cancun

Belongs on List?

Yes

No

You May Be Interested In

If you make a purchase from our site, we may earn a commission. This does not affect the quality or independence of our editorial content.

RECOMMENDED

Where Can Americans Travel Right Now?

More than 50 countries currently allow U.S. citizens to visit, but some restrictions apply.

15 Top Romantic Getaways in Wisconsin

Wisconsin offers plenty of secluded cabins and charming small towns perfect for traveling twosomes.

What Will Happen to My Elite Status and Points Because of the Coronavirus?

Limited travel due to the coronavirus prompts airline and hotel rewards programs to make policy changes.

The 10 Best Travel Insurance Companies

U.S. News rates the top travel insurance options, considering expert and consumer recommendations.

15 Top Romantic Getaways in Colorado

Unique romantic experiences define Colorado, from dazzling mountain peaks to relaxing hot springs.

Vacation Rentals: The Best Vacation Rental Sites for Every Type of Traveler

Decide which vacation rental site is right for you using this comprehensive guide.

15 Top Romantic Getaways in Texas

From big cities to quiet mountains, couples will find endless romantic vacations in Texas.

16 Top Romantic Getaways in North Carolina

Luxurious hotels and mountainside adventures await couples vacationing in North Carolina.

15 Top Romantic Getaways in Virginia

From mountain escapes to quaint small towns, a blissful trip for two is right around the corner.

16 Top Romantic Getaways in Michigan

If you love beaches, wine and historical cities, choose Michigan for your next couples vacation.

10 Most Affordable Cities for Students in 2019

10 Most Affordable Cities for Students main image
Print Friendly, PDF & Email
User Avatar

Tanvir